Chery’den Rekor Satışlar

0
3902
Chery'den Rekor Satışlar

Çin’in dev otomobil markası Chery’den rekor satışlar geldi. Ülkemizde de yeni fabrika kuracağını açıklayan Chery, geçtiğimiz yıl satışlarını oldukça yükseltti.

Chery Türkiye Yeni İş Ortaklığını Açıkladı!

Bir Milyon Sınırını Aştı

Chery'den Rekor Satışlar

Geçtiğimiz yıl Chery’den rekor satışlar geldi. Chery, 2022’de yıllık %28,2 artışla dünya çapında 1.232.727 adet sattı. Bununla birlikte Çinli otomobil üreticisinin yıllık satışları ilk kez bir milyon adet sınırını aştı. Böylece toplam, %67,7’lik bir artış ve ihracat rekoru olan Çin dışındaki 451.337 adet ürünü içeriyor.

Chery'den Rekor Satışlar

Rekor yıllık satışlar, sevkiyatların 50.000 adedi aştığı geçen yıl art arda dört kez aylık ihracat rekorunu kıran Wuhu merkezli otomobil üreticisi için güçlü bir yılı kapsıyor. Hatta Chery, bu güçlü talebin temel olarak Tiggo 7 ve Tiggo 8 SUV’lardan kaynaklandığını söylüyor.

Chery TIGGO 8 PRO Türkiye Yolunda!

Büyük İşbirlikleri, İleri Teknoloji

Chery'den Rekor Satışlar

Şirket aynı zamanda teknolojik yenilikleriyle de gurur duyuyor. 2022 yılsonu itibarıyla toplam 25.795 patent başvurusu yapan Chery, %37’si icatlar olmak üzere 17.177 patent alarak sektörün ilk sıralarında yer aldı. Şirket ayrıca Haier, Huawei, Luxshare Precision, CATL, iFLYTEK, Horizon Robotics ve diğer üst düzey isimlerle işbirliği yaptı.

Türkiye’ye 3 Modeli Geliyor

Chery'den Rekor Satışlar

Chery, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye’de 3 modelini sunacağını söylemişti. Böylece Sportif coupe SUV modeli olan ve geçen yıl Guanzghou fuarında tanıtılan Omoda 5, Tiggo 7 Pro ve 7 koltuklu orta boy SUV Tiggo 8 Pro’yu ülkemizde satışa çıkacak.

Aynı zamanda Chery, Türkiye’nin büyük bir pazar olduğunu dile getirdi. Ayrıca Türkiye üzerinden de Avrupa’ya açılmak istediğini dile getirdi.

İkinci El Chery Fiyatları ve Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here