Chery Türkiye de üretim tesisi açacağını resmen duyurdu. Çinli otomobil üreticisi daha önce Türkiye pazarına giriş yapmıştı. Ancak pazarda kendine yer bulamayarak ayrılmak zorunda kaldı.

Chery Türkiye’de tanınmayan bir firma. Ancak firma dünya genelinde önemli firmalar arasında. Dünya genelinde 10 milyondan fazla kullanıcısı olan firma Jaguar, Land Rover ve Exeed gibi markaların da sahibi.

Chery Türkiye’yi Tercih Etti

Chery’nin Türkiye’de üretim tesisi açmasının sebebi Avrupa pazarında aktif olmak. Bu üretim tesisinden çıkacak araçlar Avrupa pazarında yer bulacak.

Türkiye Başkan Yardımcısı Zhenghal Mei firmanın Türkiye’ye gelmesi ile ilgili şunları söyledi:

“Türkiye pazarında gelişmemizle birlikte adım adım Türkiye’de bir üretim tesisi kuracağımıza ve araçlarımızı Avrupa’ya ihraç edeceğimize inanıyorum. Bu bizim beş yıllık strateji planımız dahilinde.”

Mei bu sözleriyle firmanın Türkiye de ki amaçlarını da kısa bir şekilde özetliyor.

Zhenghal Mei ayrıca Türkiye’ye neden geri döndüklerini de şu şekilde ifade etti:

“Türkiye’ye neden dönüyoruz biliyor musunuz? Türkiye çok büyük bir otomotiv pazarı. Ayrıca Türkiye de çok sayıda otomobil üreticisi var. Birçok marka Türkiye’ye yatırım yapıyor. Türkiye önemli bir üretim merkezi. Türkiye, Avrupa ile Asya arasında yer alması nedeniyle en önemli pazarlarımızdan biri.”

Bunun yanı sıra firma otomotiv piyasasındaki tedarik ve çip krizinden etkilenmediklerini söyledi. Herhangi bir tedarik sorunu da yaşamayan firma araçlarını zamanında teslim ettiklerini özellikle belirtti.

Chery’nin Türkiye de Olacak Araç Modelleri

Mei ayrıca İstanbul da kendi genel müdürlüklerini de açacaklarını söyledi. Bunun yanı sıra Türkiye’ye yeni bir tasarım ve teknolojiyle de geleceklerini de belirtti.

Zhenghal Mei konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Hem ortaklarımızla hem de son kullanıcılarla her zaman birlikte olacağız. En kaliteli ürünü, en iyi tasarım arabaları sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ayrıca fiyat stratejisi elbette çok önemli. Sadece kalitemiz ve işlevselliğimizi değil tasarımımızı da geliştirmeye devam etmek için elimizden geleni yapacağız.”

Üretim tesisi açacak olan Chery bu yıl içinde Türkiye de Tiggo 7 Pro, Tiggo 8 Prove Omoda 5 modellerini piyasaya sürecek. Ayrıca bu modellerin yanı sıra firma elektrikli araçlarını da bu yıl içerisinde Türkiye’ye getirmeye çalışacak.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here