Bentley çarpışma önleyici yeni koltuk başlığı Birleşik Krallık da bir patent ofisinde ortaya çıktı. Firma bu sayede güvenliğe öncelik veriyor.

Bentley’nin Koltuk Başlığı Güvenliği Üst Düzeye Çıkarıyor

Bentley’nin Birleşik Krallık Patent Ofisinde ortaya çıkan patenti koltuk başlığı tasarımına yeni şeyler ekliyor. Üstelik bu tasarım sadece iç kısmın görüntüsünü iyileştirmekten çok daha fazlasını sunuyor.

Bentley koltuk başlık tasarımı güvenlik kısmına da yeni şeyler ekliyor. Ayrıca bu yeni tasarım iç mekana hava yastık eklemekten çok daha fazlasını bünyesinde barındırıyor.

Sektör kaynakları bu tasarımın Bentley’nin yeni aracında görmeyi bekliyor. Bentley’nin gelecek model 2023 model Bentley Batur da bu yeni tasarım koltuk başlıklarını görebiliriz.

Bentley Çarpışma Önleyici

Bir çok kurum modern çarpışma testlerinde kafa korumasından endişe duyuyor. Hava yastığı koruması olsa da yolcunun kafasının tavan rayına temas etme riski her zaman var. Pek çok farklı çarpışma olduğu için pek çoğu önceden kestirilemiyor.

Bentley’nin Yeni Koltuk Başlıklarının Özellikleri

Firma yeni koltuk başlığına yan destek hava yastıkları ekliyor. Ancak Bentley’nin bu yeni patenti koltuk başlıklarını oldukça genişletiyor.

Daha önce böyle bir çözümü hiçbir üretici denememişti. Ancak Bentley bunu deniyor ve koltuk başlığına pek çok detay ekliyor. Bu detaylardan bir başlığın parçalı bir yapıya sahip olması.

Patent çizimlerinden anlaşıldığı kadarıyla baş destek yüzeyi yerleştirilmeden önce birincil ve ikincil koltuk başlığı bölümleri birbirine sıkıca oturuyor. Bu da başlığın yarı yarıya bölünebileceği anlamına geliyor.

Bentley patent

Birincil koltuk başlığı, diğer araçlarda görmeye alışık olduğumuz şekilde koltuğa oturmakta. Birincil koltuk başlığı, ikincil koltuk başlığı için montaj sistemine olanak sağlıyor. İlk destek hava yastıklarını ortaya çıkaracak kadar şiddetli bir çarpışmada sabit kalıyor.

Ancak ikincil ya da acil durum destek bölümü birincil desteğe göre yanal şekilde hareket edebiliyor. Bu başlık her iki başlığı bir arada tutan mandalın serbest kalması ve sonra iki koltuk başlığı bölümünü ayırmaya zorlayan önceden monteli yay ile birlikte geliyor.

Bentley patent

Kaza esnasında bu sistem çalıştığında birincil destek kısmında bir değişiklik olmuyor. Ancak ikincil destek raylar üzerinden birincil destekten  destek alarak kayıyor. Hareket sona erdiğinde ise ikincil destek sınırlayıcı braketler aracılığıyla duruyor. Koltuk başlığı bu sayede daha geniş bir konumda kalıyor.

Patent başvurusunda bu sistemin magnezyum alaşıma sahip olduğu belirtilmiş. Bunun yanı sıra ayrıca iç kısmında farklı sağlam malzemelere sahip olabilir.

Sektör kaynakları bu fikrin uygun fiyatlı, basit ve yapımı basit olursa diğer araç üreticilerinin de kullanabileceğini söylüyor.

Özel Sürüm Bentley Flying Spur Modeline de Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here