Audi elektrikli RS için harika planlarını açıkladı. Elektrikli RS’den önce sektör kaynakları hibrit modellerin de geleceğini söylüyor.

Audi RS Serisi ve Rakipleri

Audi’nin şu anda RS serisinde tam anlamıyla hibrit bir modeli yok. RS7 modeli 48 volt hafif hibrit bir sisteme sahip. Ancak bu performans ve sürüş deneyimi anlamında rakiplerinden geride.

Firma da bu yüzden rakiplerinden geride kalmamaya kararlı. Firma konuyla ilgili şu sözlere yer veriyor.

“Geleneksel motorların, hibrit bir aktarma organını çevik ve eğlenceli hale getirmede rol oynadığı heyecan verici bir dönem vaat ediyoruz.”

Audi RS

BMW M8 Coupe, X5 M, Mercedes-AMG EQE ve Mercedes-AMG C63 gibi rakiplerine RS serisi içinde bir alternatif yok.

Audi’nin Elektrikli RS Planları

Audi Sport’un Genel Müdürü Sebastian Grams RS serisinin geleceği hakkında bir röportaj verdi. Bu konuyla ilgili şunları söyledi:

“Performanslı plug-in hibrit sistemlere doğru gidiyoruz. Bunun için size söyleyebilirim ki bu bugün kullandığınızdan daha az şaşırtıcı olmayacak. Şahsen, sürüş performansını daha havalı olacak şekilde tasarlamak için fırsatımız olacağına inanıyorum.”

Sebastian Grams sözlerine şu şekilde devam etti:

“R8 GT de drift modu yer alıyor. Bunu eğlenceli, benzersiz bir sürüş deneyimi yaratmak için e-motorlar ile birleştirebiliriz.”

Bu sözüne rağmen firmanın RS modelinde güç ve ağırlığı dengelemesi önem arz ediyor. Yoksa RS kendinde yer alan çevikliği kaybedecektir.

Audi RS serisinin elektrikli versiyonunu RS e-tron GT üzerinden geliştirecek. Grams bu konuyla ilgili de şunları ifade etti:

“Pazarda çok iyi kabul gören Audi RS Q3 ve Audi RS Q8’imiz var. Ancak RS segmentinde ve elektrik dünyasında da daha fazla SUV modeli getireceğiz. RS portföyünde 16 farklı modelimiz var. Biz farklı müşteri gruplarına mükemmel ürünü sunmaya çalışıyoruz.”

Sebastian Grams R8’den de şu sözlerle bahsetti:

“En büyük arzum R8’in devamı olması. Ancak geleceğin ne getireceğini görmemiz gerek.”

Grams R8’in devamını belirtti. Ancak bu devam modelinin ayrıntılarına değinmekten kaçındı.

RS’in elektrikli versiyonu sektör kaynaklarına göre Porsche Macan elektrikli araç mimarisini paylaşacak. Ayrıca RS Q6 e-torn gibi gelecek modeller ile de bu seri gittikçe genişleyecek.

Not: Paylaştığımız görseller RS e-Tron GT modeline aittir.

Audi RS6 ve RS7’nin Güçlü Versiyonlarına da Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here