Elektrikli Araç Alanlara, İngiltere’den 6 Bin Sterlin Destek

1
3720
Elektrikli Araç

İngiltere, elektrikli araç sektörünü hareketlendirmek için teşvik paketi hazırladı.

boris

İngiltere başbakanı Boris Johnson , ekonomik kalkınma planı içerisinde elektrikli araç almak isteyenlere 6 bin sterline kadar teşvik amaçlı ödeme yapılmasını planlıyor.

Koronavirüs nedeniyle neredeyse her ülkede olduğu gibi İngiltere’de de otomobil sektörü büyük darbe aldı. Başbakan Boris Johnson, bu daralmadan kurtulmak için elektrikli araçlar ile bir genişlemeyi hedefliyor.

Telegraph gazetesinin kaynaklarından gelen bilgilere göre İngiltere hükümeti, içten yanmalı motora sahip araçlarını bırakıp elektrikli araç satın alanlara 6 bin sterline kadar destek vermeyi planlıyor.

Tesla, İngiltere’de fabrika açmak için görüşmelere başladı

Tesla’nın ise, ‘gigafactory‘ adlı dev üretim tesislerinden birini İngiltere’de kurmayı planladığı ortaya çıktı.

Property Week’in aktardığına göre, ABD dışındaki ilk tesisini kısa bir süre önce Çin’de açan ve Almanya’nın başkenti Berlin’de de ülkesi dışındaki ikinci fabrikayı kurmak için hazırlanan Tesla, İngiltere’nin Somerset bölgesinde yurtdışındaki üçüncü fabrikasını kurmak istiyor.

İkinci El Elektrikli Araçlar >>

Daha önce de Fransa bu tip bir destek vereceğini açıklamıştı:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Avrupa’nın temiz ve doğa dostu araç üreticisi olmak istediğini açıkladı. Fransa, elektrikli otomobil satın alan vatandaşları için devlet desteğini 6.000 avrodan 7.000 avroya çıkaracak.

Cumhurbaşkanı, koronavirüs salgınından sonra sektörü canlandırmak için tahsis edilen 1 milyar avronun planın bir parçası olduğunu, hibrit araçlar için 2.000 euro’luk destek vereceklerini, programın 1 Haziran’dan itibaren 200.000 araca kaynak sağlayabileceğini söyledi.

Sıfır Km Otomobil Fiyatları >>

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here