Lincoln Star Konsept: Elektrikli Arabaya Geç Ama Cesur İlk Adım

0
2121
Lincoln Star Konsept, gri, önden görünüm

Lincoln Star Konsepti üzerinde çokça uğraşılmış tasarımıyla sahnede. Konsept otomobil adeta markanın geleceğinin bir ön gösterimi. Aslında Lincoln, elektrikli araba pazarına girmek için oldukça geç kaldı. Ancak iddialı bir strateji ile giriş yaptı ve ne kadar iddialı olduğunu herkese gösterdi. Ford’un lüks sınıftaki tüketicilerine yönelik markası olan Lincoln, Ford’un desteği ile aksiyon aldı. Öyle ki, ikonik elektrikli araba Lincoln Star bunun sadece ilk adımı. Çünkü yakın zamanda bir seri haline gelecek Lincoln elektrikli otomobillerinin tamamı %100 elektrikli olacak. Bu arada bu serinin tamamlanmasına henüz çok zaman olsa da yeni konsept otomobil o zamana kadar markayı gayet iyi idare edeceğe benziyor.

Fütüristik Dış Tasarımıyla Lincoln Star

Lincoln Star Konsept, üstten görünüm, gri renk

Fütüristik görünümlü elektrikli bir SUV’ olan konsept otomobil, gelecekten günümüze gelmiş gibi görünüyor. Lincoln Star için özel olarak geliştirilmiş yeni bir tasarım dili mevcut. Sonrasında diğer elektrikli arabalarda da kullanılacak olan tasarım dili oldukça dikkat çekici. Yeni konsept otomobilin profili zarafetini ve dinamiklerini öne çıkarır nitelikte. Üstelik hem park halinde hem sürüş halinde kişiye özel bir atmosfer sunar. Işıklar, ekranlar, kokular ve sesler ile onunla geçen her an özel. Üstelik bir crossover olmasına rağmen, aerodinamik bir tasarıma da sahip.

Lincoln Star Konsept, önden görünüm, gri renk

Farları ve gövde tam bir uyum içerisinde. Üstelik arkadan aydınlatmalı alanlar da Lincoln Star’ın fütüristik görünümünün anahtarı. Bunlara ek olarak kapı kolları da son derece modern. Gelenekselden uzak kapı kollarına dijital aynalar da eklenince tam bir modern araba ortaya çıkmış oluyor. Ayrıca geleneksel araçlarda motorun bulunduğu alan, konsept otomobilde bir saklama alanına dönülmüş halde. Elektronik cam kapaklı bir depolama alanı olan ön kısım oldukça kullanışlı ve estetik.

Dijital İç Mekan Tasarımı

Lincoln Star Konsept, iç mekan

Lincoln Star’ın iç mekanı tamamen teknolojik bir ortam. Hem minimalist hem de fütürist özellikler barındırıyor. Üstelik son derece geniş ama zarif bir dijital ekrana sahip.  Tamamen dijital bir sürüş sunan otomobil, çok işlevli direksiyon simidine de sahip.

Lincoln Star Konsept, iç mekan

4 kişilik üst düzey konforlu iç mekan, tüm yolcular için özel ekranlara da sahip. Bu ekranlar sayesinde kişiye özel multimedya içeriğinin keyfini çıkarmak mümkün. Tüm bu eğlence sistemini ise Lincoln Embrance sistemi sağlıyor.

Son olarak, Lincoln Star Konsepti henüz kavramsal bir model. Ancak yeni Lincoln elektrikli otomobillerinin temeli olduğu için oldukça önemli. Hem tasarımıyla hem de elektrifikasyon gücüye Lincoln’ün elektrikli araba sürecini yansıtıyor. 2030 yılına kadar seriyi tamamlamayı düşüne Lincoln ise iddialı elektrikli araba üreticilerinden olmayı hedefliyor. 

İkinci El Lincoln Arazi, SUV, Pick-up Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here