Almanya Elektrikli Araçlara Teşvik Desteği Sağlıyor

0
4224

Almanya hükümeti, koronavirüs salgınından dolayı olumsuz etkilenen sektörlere destek olmak için 130 milyar euroluk destek paketi hazırladı. Bu paketin içinde en dikkat çeken sektör ise otomotiv sektörü oldu. Almanya elektrikli araçların satışını artırmak için teşvik desteği sağlıyor.

Geçtiğimiz aylarda Alman otomotiv devi Volkswagen en büyük Wolfsburg fabrikasında üretime başlamıştı. Volkswagen, daha sonra koronavirüs salgınından dolayı otomotiv taleplerinde yaşanan azalma sonucu üretimi yavaşlatma kararı almıştı. Almanya’daki otomobil üreticileri Angela Merkel’den koronavirüs salgınında dolayı düşen araba satışları artırmak için tüketicilere 4 bin euroya kadar teşvik verilmesi için talepte bulunmuştu. Merkel tarafından olumlu karşılanan talep için destek sağlamanın ön koşulu, ikilim şartlarının koruyacak araçlara öncelik verilmesi oldu.

Elektrikli Araçlara Öncelik Veriliyor

Son durumda teşvik sadece elektrikli araçlar için geldi. İçten yanmalı motorlu araçlara teşvik yok. Kablo ile şarj edilebilen ve içten yanmalı motora sahip olan Plug-in hybrid motorlu otomobil alacaklar da teşviklerden faydalanabilecekler. Elektrikli araçlara yapılan teşvik desteği şöyle, 40 bin euroluk bir elektrikli araç alındığında bu fiyat üzerinden 9 bin euroluk bir indirim yapılacak. Bu 9 bin euroluk indirimin 6 bin euroluk kısmı devlet tarafından 3 bin euroluk kısmı ise üretici firma tarafında karşılanacak.

Teşvikten en çok yaralanan elektrikli araçlardan bazıları şöyle;

  • Volkswagen’in ID.3 otomobili 29 bin 990 euro
  • Peugeot e-208 GT 36 bin 600 euro
  • Kia e-Niro 34 bin 290 euro

Teşvikten yararlanmayan araçlar şöyle;

  • Mercedes
  • BMW
  • Audi

En yeni ikinci el elektrikli araç ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Almanya’da Vergiler de Düşürülüyor

Yeni otomobil alanlar bu teşvik kapsamında ödeyeceği vergiler de düşürülüyor. Vergiler yüzde 19’dan 16’a düşecek.

Temiz Hava İçin Elektrikli Araçlar Tercih Edilmelidir

Doğadaki karbon salınımını azaltmak için daha çevreci olan elektrikli araçlar tercih edilmelidir. Almanya hükümeti elektrikli araçlara yapmış olduğu bu teşvik sayesinde Almanya’daki elektrikli araçların sayısında artış yaşanması bekleniyor.

Almanya’daki Akaryakıt İstasyonlarına ‘Elektrikli Şarj’ Zorunluluğu Getiriliyor

Alman hükümeti, elektrikli araçların kullanımını yaygınlaştırmak için akaryakıt istasyonlarına ‘elektrikli şarj’ zorunluluğu getiriliyor. Bu sayede elektrikli araç kullanıcıları araçlarını rahatlıkla şarj edebilecek.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here