Fransız Hükümetinden Otomotive Tam Destek

0
3375
fransız hükümeti otomotiv sektörünü destekledi

Fransız otomotiv sektöründe geçen ayın sonlarına doğru bir tıkanma yaşandı. Öyle ki, Reuters’a göre siparişlerin oranı %70’e kadar geriledi. Fransız Hükümeti ise pandemi döneminde otomotiv sektörünün bir krize dönüşmemesi için çeşitli yardımlarla sektörü canlı tutuyordu. Pandemi süreci giderek uzadığı için bu Fransa bu yardımların süresini Temmuz 2021’e kadar uzattığını duyurdu.

Hükümet açıklamayı geçen haftalarda “Otomotiv Sektörü Stratejik Komitesi” toplantısı sonrasında yaptı. “Araç satışlarında meydana gelen aksaklıkları gidermek için, şu anda yürürlükte olan destekler, sağlık krizi bağlamında sektörün güçlendirilmesine yönelik olarak 30 Haziran 2021’e kadar uzatılacak.”

Yürürlükte olan bu destekler, Mayıs ayı sonunda uygulamaya konulduktan sonra 31 Aralık’ta sona erecekti. Peki bu destekler tam olarak neydi?

Fransız Hükümeti’nin Otomotiv Sektörüne Teşvikleri

Fransız Hükümeti, yeni bir tam elektrikli otomobil satın almak isteyenler için 7.000 Euro’ya kadar ve yeni bir plug-in hibrit araç almak isteyenler için 2.000 Euro’ya kadar teşvik sağlıyor. Bir diğer teşvik ise daha eski, daha yüksek emisyonlu bir modeli teslim etmeleri halinde verimli yeni veya kullanılmış otomobil alıcıları için gelire bağlı olarak 5.000 avroya kadar hurdaya ayırma teşvikleri sunuyor. (Kaynak: NTV)

Hükümet Mayıs ayında otomobil endüstrisini desteklemek için, 5 milyar avroluk Renault’ya devlet destekli kredi garantileri de dahil olmak üzere toplam 8 milyar avro (9,5 milyar dolar) taahhüt etti. Renault, geçen ay mevcut likiditede yaklaşık 3 milyar avro kullandığını söylemişti.

Fransız Hükümeti Renault'a destek

Bu destekler neticesinde ise Temmuz ayı sonunda, program kapsamında yaklaşık 200.000 eski araç hurdaya çıkarıldı. Yani en az 200.000 kişi hurda araç teşviklerinden yararlanmaya hak kazandı.

Koronavirüsün ikinci dalgasını durdurmaya çalışmak için 30 Ekim’de uygulamaya konulan tedbirlerin bir parçası olarak, otomobil bayileri Fransa’da kapılarını kapatmışlardı. Ancak önceden sipariş edilen araçların teslimi ve çevrimiçi olarak verilen yeni siparişler online ortamda alınmaya devam ediyor.

Yine Reuters’ın haberine göre üreticilerin daha az kısıtlama altındaki ülkelere yönelik yapacağı üretim ve ihracata izin verilse de, otomobil üreticilerinin uzun süreli bir karantina içerisinde olması, üretim üzerinde büyük endişe uyandırıyor.

Fransız Otomobil Markaları Nelerdir?

Boykot Kararı Türkiye – Fransa İlişkilerini Nasıl Etkiledi

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here