Bir araç alırken en önemli özellik olarak hızlı ve güçlü olması istenmektedir. Bu sıra klima, iç mekan, sunroof ve müzik sistemi gibi seçeneklere göre uzayıp, gitmektedir. Gelişen teknolojiyle birlikte insanlarda hayatlarını arabalarına göre tasarlamış durumdadır. Ulaşım ve trafik insanlığın en çok zaman geçirdikleri kategoride olduğu için arabaların özellikleri de önemli olmuştur.

Büyük şehirlerde yaşayan insanlar neredeyse evlerinden çok arabalarında zaman geçirmektedirler. 100 beygir üstü güçlerde araçları kullanmak çok sıradan olmayabilir. Düşük beygir gücü bazı durumlarda insanı strese soksa da gelin bugün Dünya’nın En Yavaş Arabaları adlı içeriğe beraber bakalım.

The Pinto Bean Peel P50

Görüntüsü ile büyüleyici özelliklere sahip olan P50’nin motor gücü kaplumbağalardan biraz daha fazladır. 105 santimetre uzunluk, 130 santimetre de genişliğe sahip bu araç basit ve şirin gözükmektedir. 49 cc ve 3.9 beygir gücüne sahiptir. 61 km/s hıza sahip olan bu araç geri vitese sahip değildir. Geri geri gitmek için arkasında bulunan çeki demirinden çekmek zorundasınız. 59 Kilogram ve 3 tekerlekli olması aracın tasarımını küçültmeye olanak sağlamıştır.

Dünyanın en küçük aracı olarak, Dünya rekorlar kitabında yerini almıştır. 100 kilometre de 3.4 litre yakıt tüketimiyle ekonomik ve çevre dostudur.

Azonic Aixam Coupe

Dünya'nın En Yavaş Arabaları

Listemizdeki en şık arabalardan biriside Azonictir. Sportif ve kullanışlı tasarımıyla beraber 5.6 beygir güce sahiptir. Yolculuğun tadını çıkarmak, eğlenceli olmasa da bir gereklilik olarak sürülebilir hale gelmektedir. Avrupa fiyatı 14.000,00 Euro’dur. 56 km/s son hızıyla, sokak aralarında ve trafiğe kapalı alanlarda rahatlıkla ilerleyebilirsiniz.

Avantajları ise yakıt, bagaj ve yolun her karesini ezberleme şansı sunmasıdır.

Tater Tot Tata Nano

Tater Tot Tata Nano Dünya'nın En Yavaş Arabaları

Hindistan’ın en önde gelen markalarından biri olan bu araç kullanım ve ekonomik açıdan avantajlıdır. Hindistan trafik kurallarına göre ruhsat almadan rahatlıkla trafiğe çıkabilir, ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. 4 kapı ve 4 kişilik olması nedeniyle listeminiz en geniş aracı olarak yerini almıştır.

Renault Twizy

Motosikletlerden bile küçük duran bu araç, elektrikli olması nedeniyle listemizin en teknolojik aracı seçilmiştir. Tasarım, eğlence, pratiklik ve işletim maliyeti olarak avantajlıdır. 17 beygirlik güç üretimiyle 80 km/s hıza rahatlıkla çıkabilmektedir. Cam ve kapı gibi aksesuarlarınız olmazsa yağmurlu ve soğuk havalarda dikkat etmelisiniz.

1973 Volkswagen Super Beetle

Bu listenin en hızlı aracı olsa da 0-100’ü 23.7 saniyede tamamlamaktadır. Basit, ikonik ve sevimli olması nedeniyle günümüzde sevenleri ve sürenleri bulunmaktadır. Tasarımı ve hikayeleri olan bu araç, gerekli bakımları yapıldığında rahatlıkla yollara çıkabilmektedir.

“Dünya’nın En Yavaş Arabaları!” adlı içeriğimizi okudunuz. Favorilerinizi yoruma yazabilirsiniz.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here