Her ülkenin kendince tanınmış ve adı ile birleşmiş markaları bulunur. Fransız otomotiv sektörü de dünyaya yayılmıştır ve günlük hayatta sıkça duyulur hale gelmiştir.

Renault

Groupe Renault Fransız çok uluslu bir otomobil üreticisidir 1899’da kurulmuştur. Şirket günümüzde bir dizi araba ve kamyonet üretmektedir. Bununla birlikte geçmişte kamyonlar, traktörler, tanklar, otobüsler / otobüsler, uçak ve uçak motorları ve otomatik raylı araçlar üretmiştir.

Şirket 120 yılı aşkın bir süre önce Renault Frères Trois (“Üç Renault Kardeş”) Fernand, Marcel ve Louis Renault tarafından kuruldu. Bir mühendis ve sanayici olan Louis, ağabeylerinin keskin iş becerileri için yardımını istedi ve Renault Frères Şirketini kurdu. Bir yıl sonra, Louis ve Marcel kendi arabalarını yarıştırmaya başladılar, bu da Renault’nun motor sporları ile ömür boyu süren ilişkisini başlattı.

Popüler Renault Modelleri

  • Renault Clio
  • Renault Megane
  • Renault Symbol

Peugeot

Peugeot, dünyanın otomobil üreten en eski şirketidir. Her şey 200 yılı aşkın bir süre önce Pierre’in ailesinin bir un değirmenini çelik fabrikasına dönüştürmesiyle başladı.

Bugün ise Peugeot 3008 SUV, 65’in üzerinde uluslararası ödül kazanan değerli bir markadır. Bununla birlikte 508 fastback’ler, şık stilleri ve sürücülere yepyeni bir sürüş deneyimi sunan yenilikçi Peugeot kokpiti ile hayranlarını büyülemeye devam ediyor.

Ayrıca son dönemde çıkarttığı yeni Inception Konsepti ile büyük merak uyandırdı. Fransız markasının yeni nesil, doğuştan gelen elektrikli platformları kullanarak otomobil deneyimini nasıl yeniden keşfettiğini gösteriyor. Bununla birlikte Peugeot, iç mekanı tamamen yeniden tasarlıyor. Yeni nesil PEUGEOT i-Cockpit, yeni dijital ve fiziksel deneyimler yaratarak sürüşü yeniden şekillendiriyor. Daha fazla detay için Peugeot’dan Yeni Bir Konsept: Inception

Popüler Peugeot Modelleri

  • Peugeot 308
  • Peugeot 208
  • Peugeot 3008

Citroën

Citroën, 1919’da Fransız sanayici André-Gustave Citroën tarafından kurulan ve 1976’dan beri Groupe PSA’nın bir parçası olan bir Fransız otomobil üreticisidir.

Yıllar boyunca birçok araç geliştirdi. Artık Citroën ve daha büyük PSA Groupe’un premium markası olan DS’nin de adı anılmaktadır.

Popüler Citroën Modelleri

  • Citroën C3
  • Citroën C4 Cactus
  • Citroën C5

Bugatti

Bugatti, kökleri 1909’a kadar uzanan çok eski bir Fransız otomobil şirketidir. İtalya doğumlu Fransız otomobil tasarımcısı ve üreticisi Ettore Bugatti tarafından Fransa’nın Alsace bölgesinde kurulmuştur.

Popüler Bugatti Modelleri

fransız otomobil markaları

  • Bugatti Chiron Sport
  • Bugatti Veyron 16.4 Super Sport World Record Edition
  • Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

Opel

Fransız ailesine yeni giren Opel, 1862 yılında Adam Opel tarafından Almanya’da kurulmuştu. Bununla birlikte 1899 yılında otomotivcilik branşına adım atmıştı. Ayrıca Amerikan General Motors merkezi Rüsselsheim şehrinde bulunan Opel’e önce ortak olmuş, 1931 yılında ise şirketin bütün hisselerini satın almıştı. Böylelikle GM’in Avrupa’daki ‘GM Financial’ adlı finansman şirketi de 900 milyon euroya Fransız PSA’ya deviri gerçekleşti.

Opel, segment ve model çeşitliliğine oldukça önem vermiştir. Ayruca günümüzde de hala dünyanın en çok tercih edilen ve en popüler otomobil markaları arasında yer almaktadır.

Popüler Opel Modelleri

fransız otomobil markaları

  • Opel Corsa
  • Opel Crossland
  • Opel Mokka

Geçtiğimiz yıllarda İtalyan-Amerikan FCA grubu ve Fransız PSA grubu ortak bir girişim ile büyük çaplı bir iş ortaklığına başlamıştı. Bununla birlikte Fransız otomobil markalarının da içinde bulunduğu bu girişim ”Stellantis” N.V., 2021’de İtalyan-Amerikan şirketler grubu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile Fransız PSA Group arasındaki %50-50 sınır ötesi birleşme temelinde kurulmuş çok uluslu bir otomotiv üretim şirketidir. Ayrıca şirketin merkezi Amsterdam’dadır.

”Çeşitliliğimizden Güç Alarak Dünyanın Döndüğü Yola Öncülük Ediyoruz”

fransız otomobil markaları

Şirket ise kendini şöyle tanımlıyor: ”Stellantis, temiz, bağlantılı, uygun fiyatlı ve güvenli mobilite çözümleri sunan lider bir küresel otomobil üreticisi ve mobilite sağlayıcısıdır. Şirketimizin gücü, ikonik marka portföyümüzün genişliğinde, çalışanlarımızın çeşitliliğinde ve tutkusunda ve faaliyet gösterdiğimiz topluluklardaki derin köklerimizde yatmaktadır. İddialı elektrifikasyon ve yazılım stratejilerimiz ve stratejik, oyunun kurallarını değiştiren ortaklıklardan oluşan yenilikçi bir ekosistemin oluşturulması, sürdürülebilir bir mobilite teknolojisi şirketine dönüşümümüzü sağlıyor.” Ayrıca daha fazla bilgi için Stellantis =(FCA)+(PSA) 4.Büyük Otomobil Grubu yazımıza göz atabilirsiniz!

İkinci El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

  1. Fransız araçları beş para etmeyecek kadar kalitesiz.alman otomotiviyle karşılaştırmasi söz konusu olamaz belki çin malı urunlerle olabilir

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here