MotoGP European GP geçtiğimiz Pazar günü tamamlandı. Şampiyona liderli Joan Mir bu sezonki ilk galibiyetini alarak 2020 MotoGP Dünya Şampiyonası liderliğini garantiledi denebilir. Takım arkadaşı Alex Rins ise damalı bayrağı ikinci sırada gören yarışçı olurken Pol Espargaro podyumun son ismi olmayı başardı.

https://twitter.com/MotoGP/status/1326434841328570370?s=20

MotoGP European GP ‘de Suzuki 1989’an Beri İlk Kez İlk İki Sırayı Aldı

Yarışa 5.sırada başlayan İspanyol sürücü Joan Mir, start verilir verilmez 4.sıraya yükseldi ve 3.sıradaki Nakagami’ye büyük bir baskı uygulayarak ilk fırsatta onu geçmeyi başardı. Ardından arka arkaya istikrarlı bir şekilde en hızlı turları atan Mir, 17.turda liderlik koltuğunu almayı başardı. Bu sezonki ilk yarış galibiyetini alan Mir, Quartararo’nun kazasıyla da birlikte yeni dünya şampiyonu olma ihtimalini oldukça yükseltti. Eğer çok büyük bir sürpriz olmazsa önümüzdeki Valencia yarışında Joan Mir 2020 MotoGP Dünya Şampiyonu olacak.

https://twitter.com/MotoGP/status/1325800315623510016?s=20

Yarışa 2.sıradan başlayan Alex Rins ise ikinci turda lider Pol Espargaro’yu geride bırakarak liderliğe otursa da Mir’in istikrarlı sürüşüne karşılık veremeyerek yarışı başladığı 2.sırada tamamladı. Bu sayede Suzuki takımı 1989 yılından bu yana ilk kez ilk iki sırayı almayı başarmış oldu.

Yarışın En Hızlısı Çaylak Brad Binder!

Çaylak sezonunda KTM ile bir galibiyet almayı başarmış olan Brad Binder, şüphesiz sezonun en sansasyonel isimlerinde bir tanesi olmayı başardı. Yarışa 10.sırada başlayan KTM pilotu geçtiğimiz yarıştaki kazası nedeniyle bu yarışta uzun tur atmakla cezalandırılmıştı. Ona rağmen harika bir performans gösteren genç yarışçı yarışı 7.sırada tamamladı. Ayrıca 23.turu 1’31.884 ile dönen Brad Binder yarışın en hızlı turunu atmış oldu.

Fabio Quartararo Şampiyonluk Yolunda Kredilerini Tüketmeye Devam Ediyor

Büyük şampiyon Marc Marquez’in olmadığı bir sezon için açık ara favori olarak gösterilen Yamaha pilotu Fabio Quartararo, sezonun ilk iki yarışını da kazanarak bu beklentileri karşılayabileceğini göstermişti. Ancak özellikle son dönemde ardı ardına gelen kötü performanslar ve aksilikler genç pilotu liderin 37 puan gerisine itti. Bu yarışa da 11.sıradan başlayan Fransız pilot, Aleix Espargaro ile yaşadığı temas sonucunda yerde kalarak yarışı son sırada tamamlandı.

https://twitter.com/MotoGP/status/1325435987414159361?s=20

Rossi Covid-19’u Yendi!

Valentino Rossi Covid-19’u yenerek bu yarışa katılmayı başardı. Yarışa 17.sıradan başlayan doktor, 5.turda motosikletindeki bir mekanik arıza yaşadı ve yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

MotoGP European GP rossi

Marc Marquez 2021’de Dönüyor

Sezonun başında yaşadığı sakatlık sonucu birçok yarışı kaçıran Marc Marquez’in bu yarışta geri dönmesi bekleniyordu ancak Honda takımı ve Marc Marquez risk almak istemedi ve şampiyonun 2020 sezonunu kapattığı açıklandı.

Yarış sonu sıralama ise şu şekilde oldu;

motogp european gp

 

İkinci El Motosiklet Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here