Joe Biden Zaferi Otomotiv Dünyasını Hareketlendirdi

0
919

Tüm dünyanın yakından takip ettiği ABD seçimleri otomotiv sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Bildiğiniz üzere 3 Kasım 2020 tarihinde oy verme işlemi sona ermişti. Günler süren sayımın ardından ipi göğüsleyen Joe Biden olmuştu. Peki bu seçimin otomotiv sektörü ile ne alakası var ? Trump yerine Joe Biden gelince neler değişecek ?

Joe Biden ve Bakış Açısı

Joe Biden, uzun zamandır daha temiz enerji kaynaklarının kullanımı ile alakalı açıklamalar yapıyordu. Hatta ulaşım altyapısını yeşile uygun şekilde dizayn etmek için 2 milyar dolarlık bir bütçeye yönelik çalışma yaptığı da biliniyor. Yani eğer ki Biden, kongrenin desteğini alabilirse çok radikal değişikler yapıp bunları ülke geneline yayabilir. Özellikle yeşil teknoloji adına çalışmalar yapan dernek ve kurumlar seçim sonuçlarını “bilimin zaferi” olarak değerlendirdiler. Yani anlaşılan elektrikli ve hibrit araçlara dair çok daha radikal teşvikler gelebilir. Tabi aynı şekilde de fosil yakıtlı araçlara da kısıtlamalar gelebilir.

Joe Biden

Beklenen Gelişmeler

Joe Biden ve ekibi federal olarak elektrikli araçlar için alınacak kredilerde teşvik veya indirim yapmayı planlıyor. Ayrıca elektrikli araç teknolojileri adına yapılan çalışmaları ve girişimlere de ciddi destekler olacağı kulis bilgileri arasında. Kamusal araçların tamamının elektrikli araçlara çevrilmesi fikri. Ayrıca yaklaşık 500 bin okul servis aracının da elektrikli araca çevrileceği de güçlü duyumlar arasında. Yine bir başka iddia da halkın elektrikli araçları için ihtiyaç duyacağı enerji problemini çözmek. Halka açık 500 binden fazla yeni elektrik şarj istasyonu altyapısı kurulması bekleniyor. Bunu da özellikle kırsal bölgelerde yaparak toplu bir değişim altyapısı kurulmak isteniyor.

Joe Biden

Otomotiv Sektörüne Etkisi

Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuz zaman Joe Biden zaferi elektrikli araçların önünün açılması diyebiliriz. Trump bu konuda çok daha nötr hatta bir nebze petrolu savunacak noktada durdu diyebiliriz. Fakat Joe Biden ve ekibi bu noktada çok net bir taraf seçmiş durumda. Otomobil sektörünün en büyük pazarı olan ABD’de bu şekilde değişiklikler oldukça elbette ki küresel değişimlere gebe olacaktır. Elektrikli araç üretimi zaten hız kazanmışken bir de bu politik etmen işi çok daha hızlandıracaktır. Otomotiv sektöründe küresel bir değişim bekliyoruz desek yeridir. Bakalım nasıl gelişecek.

Joe Biden

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here