EV’ler Artık Arkalarında Büyük Oyuncularla Geliyor!

0
1023
ev'ler
ev'ler

EV’ler Geliyor! Hem de her geçen gün daha güçlü.

Ford ve GM’den Rivian gibi girişimlere kadar, otomobil üreticileri pille çalışan bir gelecek için Tesla’ya meydan okuyacak düzinelerce yeni elektrikli aracı piyasaya sürüyor. Peki insanlar onları alacak mı?

EV’ler Adına Piyasa Kızışıyor

ev'ler -yarışı
ev’ler-yarışı

Nissan Leaf, başarı için bir yarıştı. Chevrolet Bolt, gözden kaçırılamaz. Audi e-tron, Tesla’ya büyük çocukların neler yapabileceğini gösterecek bir EV. Önceleri, bu elektrikli modeller oyunun kurallarını değiştiren unsurlar olarak takdir edildi, ancak oyun değişmedi.

Elektrikli araçlar, ABD’de bugün satışta olan en popüler Tesla olmayan elektrikli araçlardan biri olan The Leaf, en iyi yılını 2014’te ortalama 30.200 arabayı hareket ettirerek geçirdi. (Referans için, Nissan burada hem 2017 hem de 2018’de 400.000’den fazla Rogue sattı.) Tesla, geçen yıl tahmini 223.200 araç satan hızlı bir iş yapsa bile, ABD’deki genel EV satışları aslında 2018 seviyelerinden düştü. Ve Tesla dışında, on yıllık denemelere rağmen, başka hiçbir otomobil üreticisi gerçek bir EV isabeti vermedi.

Coşku Azalmış Değil

EV'ler-yarışı
EV’ler-yarışı

Yine de, showroom başarısızlıkları coşkuyu azaltmadı. Bir şey olursa, otomobil üreticileri cesaretli görünüyor ve önümüzdeki on yıl içinde bu alana eşi görülmemiş sayıda giriş vaat ediyor. Pazar araştırma şirketi AutoPacific, 2030’a kadar ABD’deki showroomlara gelen 90 ila 100 yeni elektrikli isim plakasını sayıyor.

Ayrıca otomobil üreticilerinin bunu gerçekleştirmek için yatırdığı dolar tutarları ciddi. GM, yeniden tasarlanmış elektrikli GMC Hummer da dahil olmak üzere 2023 yılına kadar 20 yeni EV sunmak için 20 milyar dolar yatırım yaptığını duyurdu. Ford, 2018’de açıklanan 11 milyar dolarlık elektrikli araç üretim taahhüdünün bir parçası olarak ikonik Mustang rozetini elektrikli Mach-E’ye asıyor. Ve geçen yıl, Volkswagen Grubu EV davasına 91 milyar dolarlık muazzam bir taahhütte bulundu.

EV’ler Emisyon Düzenlemeleri İle Zorunlu Hale Geliyor

emisyon
emisyon

Öyleyse, satışları zorlaştıran elektrikli bir geleceğe yönelik bu yatırım dalgasını besleyen nedir? Yeni başlayanlar için, otomobil üreticilerinin her zamankinden daha katı emisyon düzenlemelerine uyması gerekiyor. Birleşik Krallık, 2035’i hibritler dahil içten yanmalı motorlu yeni araçların satışını yasaklayacağı yıl olarak belirleyecek kadar ileri gitti. Sonra  EV start-up’ları ve yükselen değerleriyle süslenmiş Wall Street var. Tesla tek başına Detroit Three’nin toplamından daha büyük bir piyasa değerine sahip. Trendde kalmak için eski gardiyan üzerindeki baskıyı artırdı.

2.El Elektrikli Araçlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here