İkinci El Araçlarda Garanti Kapsamı Uygulaması

0
1233
İkinci El

Geçtiğimiz ay 2.el otomotiv alım-satım işlemlerine gelen ekspertiz kuralı otomobil alıcılarını mutlu etti. Araç satışlarında artık bir zorunluluk haline gelen ekspertiz işlemi de haliyle epey popülerlik kazandı. Yeni dönemde kurumsal firmalar ikinci el araç ekspertizi konusunda güven kazanmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Öyle ki, Bazı kurumsal ekspertiz firmaları da endişelere son verebilmek adına, kapsam dahilindeki araçlara 3 ay veya 5 bin KM garanti ürünü sunuyor.

Yeni düzenleme kapsamında ikinci el araçlarda verilen 3 ay veya 5 bin KM garanti hususunda bilinmesi gereken yükümlülüklere dikkati çeken TÜV SÜD D-Expert Genel Müdür Yardımcısı Ozan Ayözger; “Yeni düzenlemeye göre ikinci el otomobilin motor, şanzıman, tork konvertörü, diferansiyel ve elektrik sistemi garanti kapsamında bulunuyor. Bu garanti kapsamı, aracın satış tarihinden itibaren üç ay veya beş bin kilometre, yetki belgesi alan kuruluşların teminatı altında olacak. Sekiz yaş veya yüz altmış bin kilometrenin üzerindeki araçlarda bu garanti olmayacak.” ifadelerini kullandı.

İkinci El Araca 3 Ay veya 5bin KM Garantisi Veriliyor

Garanti uygulaması hakkında da açıklamalarda bulunan Ayözger; “Yeni düzenlemeye göre yetki belgesine sahip kuruluşların alım ve satımı yapılan araçlarda, 3 ay veya 5 bin km garanti verme zorunluğu bulunuyor. Ancak gerekli şartları sağlayan ekspertiz firmaları da uyguladıkları paketler kapsamında bu garantiyi ekspertiz hizmeti sonrasında sunabiliyor. Şuanda alıcıların endişelerini tamamen ortadan kaldırmaya yönelik uyguladığımız ikinci el araç ekspertizleri kapsamında; TÜV SÜD D- Expert olarak paketlerimizden faydalanan müşterilerimize, araçların uygun şartları sağlaması halinde 3 ay veya 5 bin KM garantisini sunarak güvenli ve profesyonel hizmet alma imkanını sunuyoruz.” dedi.

Ekspertiz tarafında kurumsal firmalar tarafından sunulan garanti hizmetlerinin güven ortamını pekiştireceği öngörülüyor. Aynı zamanda sağlanan satış sonrası garanti ile alıcılar daha sorunsuz bir ikinci el alım süreci yaşayabiliyor.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here