Ehliyet Gerektirmeyen Araç: Citroen Ami

0
8774

Şehir içi ulaşım konseptinde her gün yenilikler çıkmaya devam ediyor. Küçük ve kompakt tasarımlar bildiğiniz gibi son zamanlarda şehir içlerinde en çok tercih edilen tarz. Bu konsepti bir üst basamağa çıkarıp kolay ve pratiklik hedefiyle Citroen bir atılım yaptı. Ehliyet gerektirmeyen araç konseptiyle iki kişilik Ami modelini tanıttı.

Ehliyet Gerektirmeyen Araç

Ami Fransızca arkadaş anlamına geliyor. Fransız markası bu aracı şehir içinde hızlı ve pratik şekilde işlerine yetişmek durumunda olan insanlar için tasarladı. Ancak bunu düşünürken de olabildiğince minimal bir konsept aramışlar. Ve motosikletlere bir alternatif olan dört tekerlekli bir araç tasarlamışlar. Araç Fransa’da ehliyet gerektirmiyor. Ve 14 yaşın üzerindeki bireyler kullanabiliyor. Tamamen elektrikli tasarlanan araç aslında elektrikli bisikletin kapalı ve dört tekerlekli hali. Ehliyet gerektirmeyen araç Ami’nin maksimum ulaşacağı hız saatte 50 kilometre olarak açıklandı. Ehliyet gerektirmeyen araç

Citroen Ami Tasarımı Ve Özellikleri

Araç tam da ihtiyaçlara hitap etmek istediği için son derece basit ve ayrıntıdan uzak bir tasarım çizgisinde yer alıyor. Araçtaki her özellik tasarlanma aşamasında gerekli olur mu olursa en pratik nasıl olur düşüncesiyle planlanmış. Dediğimiz gibi Citroen Ami şehir içi ulaşımı için tasarlanmış bir ehliyet gerektirmeyen araç. Tek bir şarjla 70 km menzile ulaşabiliyor. Ancak aracın şarj olması ise ev tipi prizlerle 3 saat sürüyor. Bu da inanılmaz bir pratiklik. Ailelerin çocukları için alabileceği hem ucuz hem de yasal şartları sağlayan bir araç olma hedefi varmış. Aracın açıklanan satış bedeli 6 bin Euro.

Öncelikle Fransa’da satışa sunulacak araç sonrasında diğer Avrupa ülkelerinde de görünecek. Avrupa genelinde ehliyet gerektirmeyen araç sınıfı için yaş sınırı 16 olsa da bu araç düzenleri değiştirebilir. Özellikle pandeminin etkisiyle beraber özel araçlar çok önem kazandı. Ve yaşı küçük olan gençler için müthiş bir alternatif olabilecek bir araç Citroen Ami. Bu modelle beraber Citroen hedeflediği herkes için erişilebilir şehir içi ulaşım imkanlarına bir adım daha yaklaşmış oldu. Ami herkes için hareket özgürlüğü vaat ediyor ve bünyesinde şehrin popüler ikonu olma potansiyelini taşıyor.

Ehliyet gerektirmeyen araç

İkinci El Araba İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here