Geçmişin Çılgın Konsept Motosikletleri

0
1277

Konsept motosikletler bazen geleceğe giden yolu, bazen de geçmişin güzelliklerini ortaya çıkarırlar. Konsept araçlar teknolojiyi ve gelişimi sağlamaktadır. Geçmişin çılgın konsept motosikletleri sizler için sıraladık.

10Suzuki Falcorustyco

Suzuki Falcorustyco Modern çağın ilk konsept motosikletidir. 1985 Tokyo Motor Show’da ortaya çıkmıştır. Oturuş pozisyonu, gidon ve tasarımıyla adından söz ettirmeyi başarmıştır. Tasarım konusunda günümüze göre bile fazla fütürüstik durmaktadır.

9Suzuki GSX 1000 Katana

1982 yılında tanıtılmıştır. Suzuki GSX 1000 Katana, konsept  motosikletlere benzememektedir. Sele yapısı haricinde diğer tasarımlarıyla, kendi yıllarının öncüsü olmayı başarmaktadır.

8Suzuki Nuda

Maalesef ki bir türlü her markanın oluşturduğu fakat seri üretime girmediği, motosiklet modeli karşımıza çıkmaktadır. 1986 Yılında tanıtılan Suzuki Nuda, günümüz fuarlarında biraz farklı versiyonu ile tanıtılmaktadır. Suzuki Nuda GSX-R 750’nin motor bloğu üzerine tasarlanmıştır.

7Harley-Davidson Cafe Racer Concept

Suzuki Katana’dan alınan ilham ve sportster modelinin güçlendirilmesi ile ortaya Harley-Davidson Cafe Racer çıkmıştır. Günümüz Cafe Racer modellerinden farklı durmaktadır. Daha çok 90’ların adventure modellerine benzediğini söyleyebilirim. Harley-Davidson bu motosikleti 1985 yılında Cologne Show’da tanıtmıştır.

6Craig Vetter’s KZ1000 Mystery Ship

Ülkemizde bu markayı fazla duymamaktayız. Craig Vetter Amerikan markası olarak ortaya çıkmıştır. Üçgen kafa tasarımı, rüzgar direnci sağlamaktadır. Kafa yapısı, rüzgar olduğu gibi hava soğutmalı motor bloğuna ileterek, şişme ve zorlanma gibi problemleri önlemektedir.

5The Bates Clipper

Kafa tasarımı, ve bagaj yapısıyla son derece ilgi çekmektedir. Eğer seri üretime geçiş yapabilseydi, günümüzde bile popüler olabilirdi. On tasarımı elektrikli arabalara benzemektedir. Rüzgar direnci, oturuş pozisyonu ve bagaj yapısıyla ilgiyi üzerine çekmektedir.

4John Mockett’s Yamaha XS111

Britanyalı dizaynır John Mockett tarafından çizilmiştir. 1980 yılında İngiltere de tanıtılmıştır. Motosiklet tamamen fiberglass’tan üretilmiştir.

3BMW Futoro

1980 yılında konsept olarak tanıtılmıştır ve öyle de kalmıştır. Yapısı ve tasarımı itibariyle 80’lerin aksiyon filmlerinden fırlamış gibi durmaktadır.

2BMW K1

BMW futoro’dan sonra 1990 yılında duyurulmuştur. Listemizin en cool ve gösterişli motosikleti BMW K1’dir. Japon superbike’larına rakip olarak üretilmesi planlanmıştır.

1Yamaha Morpho

1993’te Yamaha tarafından duyurulmuştur. Yarış motoru olarak ortaya çıkan tasarım, en yakın rakibi Honda NR750’ye benzemektedir. O zamanın şartlarında ortaya güzel ve başarılı bir konsept çıkmıştır. Geçmişin çılgın konsept motosikletleri, kategorisinde birinci sırayı kapmaktadır.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here