Elektrikli Motosiklet Pazarına ”Hızlı” Giren Kymco!

Elektrikli motor teknolojileri otomobil dünyasında yükseldiği gibi motosiklet dünyasında da yükseliyor. Elektrik motorlu araçların kullanım yoğunluğunun arttığı bu dönemde üretici markalar da kıyasıya bir rekabetin içerisinde bulunuyorlar. Elektrikli otomobillere olduğu kadar elektrikli motosikletlere de kullanıcıların rağbeti yüksek seviyelerde. Hal böyleyken motosiklet üreticileri tarafından geliştirilen elektrikli motora sahip modeller de çeşitlenerek artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Tayvanlı motosiklet üreticisi Kymco’nun Türkiye’ye dönüş yaptığının haberini almıştık. Yeni Türkiye temsilcisiyle Kymco ülkemizdeki satışına eskisinden daha güçlü bir biçimde devam edecek gibi gözüküyor. Marka bu süreçte yeni elektrikli motosikletini duyurdu. Kymco F9 elektrikli motoru ile performanslı bir sürüş vaat ediyor.

kymco f9

Kymco F9; Hızlı ve Elektrikli!

Kymco’nun yeni elektriklisi fütüristik tasarımı ile dikkat çekiyor. Modern, sert çizgileri ile gelecekten gelen bir motosiklet görüntüsü çizdiğini söylesek yanlış olmaz. Kompakt boyutları ise modele, şehir içi kullanımlara uygun üretilmiş bir yarış motosikleti görüntüsü veriyor. F9’un teknolojisi ise elektrikli motor sistemi ile sınırlı kalmamış. F9’un gidonunda yer alan ve sürüş bilgilerini aktaran büyük gösterge ekranı ile model, günceli yakalamış  gibi gözüküyor.

f9 kymco

Teknik Bilgileri ile Kymco F9

107 kilogram ağırlığında olan model, 14 inç sarı jantları ile geliyor. Ön ve arka frenlerde disk fren kullanılmış. F9, 9.4 Kw gücünde bir elektrik motoruna sahip. Bu motor 30 Nm değerinde tork üretiyor. Modelin en dikkat çeken özelliği ise maksimum hız değeri. Elektrikli motosikletlerin maksimum hız değerleri henüz içten yanmalı motorlara yakın seviyelerde değil. Kymco F9, 110 km/s’lik maksimum hız değerine sahip. 3.84 kWh değerindeki bataryası ile modelin menzili 120 kilometre olarak belirtilmiş. Şehir içi kullanımlar için bu menzil gayet yeterli gözüküyor. Şarj süresi ise verilen enerjinin seviyesine göre değişiklik gösteriyor. F9 modeli uygun enerji gücü ile 2 saatte maksimum seviyeye ulaşabiliyor. Aktarım noktasına rakiplerinden ayrılan modelin iki ileri vitesli otomatik bir şanzımanı var. Kymco tarafından yapılan açıklamaya göre F9, 0-100 hızlanmasını 3 saniyede gerçekleştiriyor.

kymco f9 elektrikli

İkinci el satılık Kymco motosiklet ilanları

Elektrikli Motosikletler Hakkında 5 Efsane!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here