Elektrikli Motosikletler Hakkında 5 Efsane

1
3276

Yıllardır süren hayali tasarımlar ve efsanevi reklamlardan sonra elektrikli scooterlar, motosikletler hayatımıza girmeye başladı. Uygun fiyat, farklı bir güç ile erişilebilir olmaktadır. Elektrikli motosikletler insanların hayatlarına dahil oldukça yanlış anlaşılmalarda artmaya başlamıştır. İnsanların şüpheyle baktığı Elektrikli motosikletler hakkında 5 efsane nedir? Diye düşünüp, sıralamaya başladım.

Egzoz Yok, Eğlence Yok!Elektrikli Motosikletler Hakkında 5 Efsane

Geleneksel motosikletler de egzoz sistemi mevcuttur. Elektrikli motosikletler içten yanmalı motora sahip olmadıkları için egzoz sistemine sahip değillerdir. Scooter tarzı motosikletlerden alacağınız egzoz sesi, maalesef ki fazla bir eğlence sunamayacaktır. Abartı egzozlarda hem ses gürültüsü hem de çevreye rahatsızlık vermektedir. Bu nedenle elektrikli scooterlar egzoza sahip olmasalar da eğlenceye sahiptirler.

Elektrikli Motosikletler Soğuk Havada Gitmez

Soğuk havalar, yüzde yüz elektrikli araçları etkilemektedir. Elektrik motorunun genelinde sorun yaşayabilirsiniz. Soğuk hava elektrik motor’unun geri kazanımını yavaşlatır ve pil performansına zarar verir. Soğuk havalar şarj süresini arttırıp, menzili düşürmektedir. Fakat Elektrikli araçlar, diğer araçlardan daha kötü değildir. Elektrikli aracınızı garajda saklayıp, yola çıkmadan önce ısıttığınız zaman soğuk hava etkisi minimuma iner. Üzerine rüzgardan ve soğuktan etkisini azaltacak bir şeyler örterek ısıtabilirsiniz.

Elektrikli Motosikletler Tamir EdilmezElektrikli Motosikletler Hakkında 5 Efsane

İçten yanmalı motorların tamir sisteminin kolay olduğu doğrudur. Çoğu kullanıcı uğraştığı taktirde motosikletinin sorunlarını giderebilir. Elektrikli motosikletlerde durum biraz daha karmaşıktır. Bunun en önemli nedeni elektrikli motor tecrübesine yavaş yavaş geçmeye çalışmamızdır. Elektrikli motosikletlerde kayış, fren balatası ve lastikler olmak üzere birçok bakım gerektiren parçalar mevcuttur.

Yağmurda Güvenli Değildir

Tamamen yanlış bir bilgidir. Unutmayınız ki her aracın elektrik sistemi ve aküsü mevcuttur. Bu efsaneye göre bütün araçlar yağmurda tehlikeli olabilir. İçten yanmalı motorlar ve elektrikli motorlar arasında hiçbir fark yoktur. İkisi de yağmurlu havalarda gönül rahatlığıyla sürülebilir. Araçlarda elektrik bileşenleri özenle korunur ve elektrik çarpması gibi sorunlar yaşamazsınız.

HızlanamazElektrikli Motosikletler Hakkında 5 Efsane

Hızlanır! Hem de çok daha iyi hızlanmaktadırlar. Elektrikli araçlar, ilk gazdan itibaren full tork ve enerji sağlamaktadırlar. Herhangi bir devir aralığına sahip değillerdir. Bu özellikleriyle rakiplerinden daha hızlı olabilirler. Elektrikli motosikletlerde performans konusunda daha etkili ve verimli sonuçlar alınabilir. Elektrikli Motosikletler Hakkında 5 Efsaneyi öğrendik. Elektrikli motosikletler doğaya saygılı ve eğlenceli bir sürüş zevkine sahiptirler.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here