Alfa Romeo Stelvio Almanya’da Ödüllendirildi

0
860

İtalyan araba üreticisi Alfa Romeo tasarımları ve araç performansları ile kendi has kitlesini yakalayabilmeyi başarmış bir marka. Alfa Romeo’nun lüks kompakt SUV sınıfında konumlandırdığı aracı Stelvio ise 2016 yılından beri piyasada takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Almanya’da yapılan anketlerde de en iyi büyük SUV araç olmayı başaran Alfa Romeo Stelvio oldu.

Alfa Romeo Stelvio Başarısı

Alman otomobil dergisi “Auto motor und sport” her yıl düzenlediği Autonis Ödüllerini bu sene de sahipleriyle buluşturdu. Yaklaşık yirmi bin okuyucunun katıldığı anketlerle ödül sahiplerinin beğenildiği prestijli bir ödül. Almanya gibi otomotiv sektörünün üretim merkezlerinden birisinde bu ödüle ulaşmak da ayrı bir başarı olsa gerek. İtalyan devinin ilk SUV modeli olan Alfa Romeo Stelvio, tasarımıyla çok beğenildi. En sportif modellerinden birisi de olan Stelvio’nun bu başarısı Alfa Romeo Tasarım Merkezi’ne de artı puan olarak gelecektir. İlk SUV modeliyle beraber bu başarıya ulaşmak kolay değildi.

Alfa Romeo Stelvio

Tasarım Direktörü Klaus Busse, ‘Alfa Romeo Stelvio okuyucular tarafından segmentindeki en güzel SUV seçilerek ödüllendirilmesi bizi gururlandırdı. Geçen senelerde Autonis Ödülleri kapsamında Giulia, MiTo ve Giulietta modellerimiz de kendi segmentlerinde ödüle değer bulundu.’ ifadelerini kullandı. 2016 Yılında aynı ödüller kapsamında Yılın en iyi tasarım markası ödülü de Alfa Romeo’ya gitmişti.

Alfa Romeo Stelvio

Stelvio Quadrifoglio: Dünyanın En Hızlı SUV’u

Yaptığı testlerle beraber dünyanın en hızlı SUV’u olmayı başaran Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio marka tarafından şöyle anlatılıyor: Alfa Romeo’nun Stelvio Quadrifoglio’su Efsanevi Nürburgring pistindeki bir test sürüşünde elde ettiği tur süresiyle dünyanın en hızlı SUV’si olarak kategorisinde yeni bir dünya rekoruna imza attı. Alfa Romeo’nun tarihine ve Quadrifoglio’nun yarış geleneğine bir başka dikkate değer kilometre taşı daha eklenmiş oldu.

Stelvio Quadrifoglio Nürburgring turunu rekor kırarak 7 dakika 51,7 saniyede tamamladı ve böylece daha önce üretilen SUV’nin rekorunu tam 8 saniye daha geliştirmiş oldu. Bu başarının temelinde ultra yüksek performanslı gelişmiş teknoloji yatıyor: 510 beygir gücünde, 2,9 litrelik 24 valfli Twin-Turbo ara soğutmalı V6 motor ilk yenilikçi Q4 dört çekişli sürüş sistemiyle ve diferansiyel tork yönlendirme ile bir araya getirildi. Yine de bu rekor her şeyden önce Alfa Romeo’nun tarihindeki ilk SUV’ye, İtalyan tutkusu, ustalık ve yenilikle bezenmiş özgün ruhunu katması sayesinde gerçekleşti.

Alfa Romeo Stelvio

İkinci El Araba İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here