Dünyaca ünlü otomotiv devi Alfa Romeo’nun CEO’su Türkiye’ye geldi. CEO, Jean-Philipe Imparato, otomotiv devinin Türkiye’de gerçekleştireceği yatırımlara dair önemli açıklamalar yaptı. Türkiye’nin en büyük üç pazardan biri olabileceğinden bahsetti.

Alfa Romeo, 2022 yılında Avrupa genelinde en hızlı büyümeyi Türkiye’de elde etmişti. Şimdi ise marka yeni otomobil için çalışmalar yapıyor. 2030 senesine değin her sene yeni bir model tanıtmaya hazırlanıyor. Otomotiv devi 2022 senesinde ise 820 otomobil satışı yaptı.

Alfa Romeo'nun CEO'su Türkiye'ye geldi

CEO’nun verdiği bilgilere göre marka, 2022 senesinde Türkiye’de satışlarını oldukça yükselterek dörde katladı. Büyümenin devam edeceğine inan CEO, pazar payının ise bir kaç sene içerisinde %1’e yükseleceği kanaatindedir. Imparato, “Bu gerçekleşirse Türkiye, Alfa Romeo açısından dünyanın en büyük üç ülkesinden biri haline gelir. 2023’te Türkiye’de satışları ikiye katlayacağız” dedi.

Ayrıca 2024 senesinde tanıtılacak B segmentindeki otomobile dairde ipuçlarını paylaştı. Yeni çıkacak olan bu otomobilin mevcutta bulunan; Giulietta ve MiTo’nun yerini alması bekleniyor. Konuya ilişkin olarak CEO; “Araç 2024 yılında kırmızı renkle piyasaya sunulacak. İsmini 2023 yılında açıklayacağız ancak bu ismi biz değil kullanıcılar belirleyecek. Bu yüzden Alfisti’lerle (marka fanatikleri) iletişim halinde olacağız. Ben ismi önereceğim, sizler ismi seçeceksiniz” dedi.

Türkiye Pazarına Övgüler ve Alfa Romeo’nun Geleceği

Türkiye pazarına da övgüler söyleyen CEO, “Türkiye EMEA bölgesindeki en yüksek potansiyele sahip pazarlardan biri. Türkiye’deki ekibin 2023’te satış hacimlerini ikiye katlamak için yeni bir planı var. 2024’te de hacmi ikiye katlamak için başka bir plan söz konusu” dedi.

CEO İmparato, ayrıca sadece mekanik anlamda bir ilerlemeden bahsetmeyerek yazılımda da Alfa Romeo’nun farklılaşacağından bahsetti. Stellantis’in yeni yapay zeka mimarisine sahip bir marka olacağından söz etti. Sözlerine şu şekilde devam etti; “Yani 2018’de bu alanda yer almazken, 2025’te yeni Stellantis mimarisini kullanan ilk marka biz olacağız”.

Alfa Romeo'nun CEO'su Türkiye'ye geldi

Genel olarak Alfa Romeo’nun CEO’su Jean-Philipe Imparato, Türkiye’ye ziyaretinin temelinde markanın buradaki büyük başarısı olduğunu dile getirdi. Ayrıca markanın ileriye dönük stratejilerinden ve Türkiye pazarının büyük bir potansiyel taşıdığından bahsetti.

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Alfa Romeo Fiyat Listesi “ başlığımıza da göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here