Alfa Romeo Giulia SWB Zagato Coupe, retro büküme sahip iki koltuklu olarak geldi.

Alfa Romeo Giulia coupe

Kapsamlı bir teaser kampanyasının ardından Alfa Romeo ve Zagato, Giulia SWB’yi tamamladı. Adından da anlaşılacağı gibi, türünün tek örneği otomobil, arka koltukları olmayan şık iki kapılı bir coupe yarattı. Bunun için dingil mesafesi kısaltılmadan önce bir spor sedan olarak hayata başladı. Donör araba, V6’ya sahip baharatlı bir Quadrifoglio modeliydi. Ancak İtalyan karoser üreticisi, altı vitesli manuel şanzımanı korurken arabayı GTAm spesifikasyonuna yükseltti.

Tasarım Detayları

2023 makyajlı Giulia’nın en son üç noktalı LED far tasarımını kullanıyor. Bununla birlikte Alfa Romeo SZ’den ilham aldığı için ön tasarım eski ve yeninin bir karışımı. Kammback arka tasarımı Giulia TZ’yi örnek alıyor. Ayrıca GTAm’in devasa arka kanadı daha temiz bir görünüm oluşturmak için kaldırdı.

Güçlü bir difüzör, “Gran Turismo Alleggerita modificata” tadıyla süper sedanı yansıtıyor. Bununla birlikte ikili egzoz uçlarını çevreleyen çift dikey kanatlara ev sahipliği yapıyor. Tipik Zagato tarzında, Giulia SWB’nin çift balonlu tavanı ve havalandırmalı bir kaputu var. Üstyapı üreticisi, arka kapıları çıkarmanın yanı sıra, yan profildeki dağınıklığı azaltmak için ön kapıların geleneksel kollarınıda ortadan kaldırdı. Kapıları açmak için B sütununa monte edilmiş bir düğme var. Hemen hemen her gövde paneli yeniden tasarlandı ve karbon fiberden yapıldı.

Oldukça Güçlü

Tek seferlik Alfa Romeo Giulia Coupe kalbinde, GTAm spesifikasyonuna uyarlı çift turbo 2.9 litrelik bir V6 var. Yani 533 beygir gücü ve 600 Newton-metre tork üretiyor. Yalnızca sekiz ileri otomatik ile satılan orijinal GTAm’in aksine, güç, Quadrifoglio’nun altı ileri manuel şanzımanı aracılığıyla tekerleklere yönlendiriliyor.

Yalnızca bir SZ ve 8C Competizione’ye değil, aynı zamanda Zagato kaleme alınmış birkaç Aston Martin modeline ve Alfa Romeo’nun en yeni ürünlerine de sahip.

İkinci El Alfa Romeo Fiyatları ve Modelleri

Sınırlı Üretim Özel Bir Araç: Alfa Romeo Giulia SWB Zagato 2023

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here