Hyundai, ikinci nesil Kona’nın ilk görüntülerini yayınladı. Yeni Hyundai Kona yarı kompakt crossover elektrikli ve gazlı aktarma organları sunmaya devam edecek. Yarı kompakt Kona crossover, Hyundai için bir hit oldu. Hatta 2018’de piyasaya sürüldüğünden beri sürekli olarak Koreli otomobil üreticisinin en çok satan ilk beşi arasında yer alıyor. Çok çeşitli aktarma organlarını barındırmaya devam edecek.

Tamamen Elektrikli

Yeni Hyundai Kona

2024 Kona, tamamen elektrikli bir model. Bir hibrit ve daha sportif bir N Line varyantı da dahil olmak üzere içten yanmalı motorlarla değişen derecelerde elektrifikasyonla sunulacak. Alışılmadık bir şekilde Hyundai, yeni Kona’nın önce bir elektrikli olarak geliştirildiğini açıkladı. Ardından diğer aktarma organlarına uyacak şekilde uyarlandığını söyledi.

Kona Büyüdü

171,5 inç uzunluğunda ve önceki elektrikli Kona’dan 5,9 inç daha uzun. Geçiş ayrıca neredeyse bir inç daha geniş ve eskisinden 2,4 inç daha uzun dingil mesafesine sahip. Sivri ön uç, otomobilin genişliğini uzatan ince bir LED ışık çubuğuna sahip. Ayrıca ana farlar bir kez daha ön tekerlekleri sarmak için tamponun etrafında uzanan siyah plastik bir parçanın içine yer alıyor. Elektrikli modelde ışık çubuğu, Hyundai’nin Ioniq’leriyle bağlantı kurmak için pikselli bir görünüm kazanıyor. Ayrıca elektrikli Kona’da gövde renginde çamurluklara sahip. Arka kısmın yakından kırpılmış bir görüntüsü, ön kısma benzer bir tasarım temasını gösteriyor. Tekerlek bombelerine yerleştirilmiş daha büyük arka lamba birimlerinin üzerindeki dar bir ışık çubuğu görüyoruz.

2024 Kona’nın etkileyici gövdesi, yan kısımlarında yoğun şekilde kırışık çapraz karakter çizgileriyle oldukça göz alıcı. Farklı varyantlar, ön tamponda pikselli bir tasarıma sahip. Ayrıca sahte bir koruma plakası ve kalın krom detaylar giyen standart gaz görüyoruz. Bununla birlikte hibrit versiyonlar ile farklı yüzlere sahip. N Line, farları birbirine bağlayan siyah bir ızgaranın yanı sıra karartılmış bir tavan ve bir arka spoyler görüyor. 19 inç jantlar da aktarma organlarına bağlı olarak tasarım açısından farklılık gösteriyor.

İç Mekan

Yeni Hyundai Kona İç Mekan

İç mekan, havadar bir his ve dijital gösterge grubu görüyoruz. Ek olarak bilgi-eğlence sistemini oluşturmak için bir araya gelen iki adet 12,3 inç ekranla tamamen yeniden tasarım olduğunu görüyoruz. Vites seçici artık orta konsolda değil. Direksiyonun arkasındaki bir kolda görüyoruz. Ayrıca orta konsolda daha fazla saklama alanı boşalttı.

Fiyatı

Hyundai herhangi bir aktarma organı özelliğini açıklamadı. Geçtiğimiz yıl Hyundai bayilerinden yapılan açıklamaya göre Hyundai Kona Elektrikli 2023 Fiyatları 886.000 TL den satıştaydı. Yeni Kona’nın Türkiye fiyatı henüz belli değil. Hyundai, 2024 Kona hakkında daha fazla bilginin gelecek yıl geleceğini söylüyor. Ayrıca elektrikli versiyon için menzil ve güç artışları görmeyi bekliyoruz.

Yeni Nesil 2023 Hyundai Elantra N

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here