İyi bir dünya için değişim zamanı sloganıyla hareket eden Hyundai IONIQ 5 modeli, en yeni haliyle alıcılarını karşılıyor. Göz dolduran elektrikli C-SUV aracımız, elektrikli yapısı ve teknik özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Tasarım yapısıyla da pek çok modelden farklılaşan Yeni Hyundai IONIQ 5 modelini sizler için inceledik. Gelin aracın detaylarına birlikte göz atalım.

Hyundai IQNIQ 5 Tasarımı

hyundai IONIQ 5

Tasarım yapısı itibariyle markanın 2019 Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıttığı Concept 45 EV’nin fütüristik temellerine sahip. Sokaklarda dikkat çekecek yenilikçi ve zarif detayları ile Yeni Hyundai IONIQ 5 modelinin tasarım dilinde modern köşeli hatlar dikkat çekiyor. Özellikle bu detaylar; 256 Parametrik Pikselli özgün LED farlarda, kaportada ve jantlarda kendisini gösteriyor. Geometrik yapı, farların altında yer alan V şeklindeki motifiyede de öne çıkıyor. Ayrıca 20 inç jantlardaki tasarımsal desenler sıra dışı bir görünüm katıyor. Kaportadaki kapaklı havalandırma girişi ve tam gövde altı kaplaması ile aerodinamik yapı gözler önüne seriliyor.

Motor kapağının kesintisiz ve temiz görünüşü sayesinde araç daha modern bir tasarıma sahip. Aracın gizli kapı kolları ve karakteristik çizgileri şık detaylar arasında yer alıyor. Yeni Hyundai IONIQ 5 modelinin arka tamponunda ise bizleri, dikdörtgen şeklindeki Parametrik Piksel stop lambaları ve kesit şeklindeki sinyal lambaları karşılıyor. Arka camların karartılmış yapısı ise araç içi gizliliği beraberinde getiriyor. Modelin iç mekân tasarımında iki renk seçeneği mevcut. Siyah Sedefli, Siber Gri Metalik, Aytaşı Gri Metalik, Atlas Beyazı, Kozmik Altın Mat, Buzul Mavi Sedefli ve Elegant Yeşit Sedefli renkleri ile Hyundai IONIQ 5’in 7 renk seçeneği bulunuyor. Hyundai, renk seçeneklerini oluştururken doğadan ilham aldığını söylüyor. Ayrıca lastiklerini de daha iyi yol tutuşu için tasarlandığı belirtiliyor.

Hyundai IQNIQ 5 Modelinin Kokpit Detayları

hyundai IONIQ 5

Kokpit tasarımında sadeliği ve şıklığı temele alan Hyundai, düz ve yumuşak geçişli bir tasarım sunuyor. Yeni Hyundai IONIQ 5, arka yaşam alanında sunduğu konforu ön yaşam alanında da sunmaya devam ediyor. Koltuklarda rahat bir seyahati mümkün kılan IONIQ 5 modelinin uzatılabilen bacak altı desteği ve ısıtmaları işlevsellik sağlıyor. Orta konsolda yer alan 12 volt soketi, USB girişi ve büyük hacimli saklama alanıyla beraber araç içi alan fonksiyonel hale geliyor. Ayrıca modelin ara konsolu, ileri ve geri kaydırma özelliğini barındırıyor. Kol dayanağının altında da saklama alanının yer alması, sürücülere pratik bir alan yaratıyor. Yükseklik ve derinlik ayarı yapabileceğiniz ısıtmalı direksiyon simidi, rahat bir sürüşü mümkün kılıyor. Tüm bunların yanında kol dayanağının en altında da depolama alanı sunuluyor. Ayrıca torpidonun yapısı çekmece şeklinde tasarlandığından dolayı işlevselliği arttırıyor.

IONIQ 5 Arka Yaşam Alanı

3000 mm aks aralığı bulunan aracın iç yaşam alanı konforlu seyahate olanak tanıyor. Modelimizin iç döşeme rengi ve panoramik cam tavanı sayesinde ferahlık vurgulanıyor. Ayrıca Yeni Hyundai IONIQ 5; 4.635 mm uzunluğa, 1.890 mm genişliğe ve 1.605 mm yüksekliğe sahip. Seyahat eden yolcular için ideal bir baş ve diz mesafesi kalırken koltukların ileri ve geri hareket edebilmesi, konfor seviyesini en üst düzeye çıkarıyor. Ayrıca koltukları geriye doğru yatırabilmek ve ısıtma sistemini aktif hale getirebilmek mümkün kılınıyor. Tüm bu özellikler ise koltuğun kenarında yer alan kumandalardan aktif edilebiliyor.

Kapı kenarlarında yer alan iç cep genişliği ise ideal bir saklama alanına imkân tanıyor. Arka koltuklar arasındaki kol dayanağında iki adet bardak tutacağı sunuluyor. Ayrıca ön koltukların arasında bulunan alanda da kullanışlı bir cep ve iki adet USB girişi var. Ön koltuk arkalarında iki adet file bulunurken koltuklarının altında 250 voltluk soket girişi mevcut.

Geniş Hacimli Hyundai IONIQ 5’in Bagaj Özellikleri

hyundai IONIQ 5

Yeni Hyundai IONIQ 5’in elektrikli bir model olmasının getirdiği artıyla araçta iki adet bagaj alanı yer alıyor. Arka bagaj, hacimsel olarak 527 litrelik bir alan sunuyor. Ayrıca 60’a 40 oranında koltukların katlanmasıyla bagaj hacmi 1.587 litreye yükseliyor. Bu sayede hacmi büyük bagajlar rahat bir şekilde taşınabiliyor. Bagajın sol tarafında yer alan aydınlatma yetersiz gözükse de bagaj içerisinde kullanılan koyu gri kaplama, araca ferah bir görünüm katıyor. Yeni Hyundai IONIQ 5’in bagajında kanca karşılığı ve 12 volt soketi yer alıyor. Bagaj eşik yüksekliği ise oldukça ideal seviyededir. Ayrıca ikiye bükülebilir bagaj zemini sayesinde altında yer alan depolama alanına rahat ulaşmak mümkün. Aracımızın ön bölümünde yer alan 57 litrelik alan ise ekstra depolama alanı sağlıyor.

Hyundai IQNIQ 5 Teknik Özellikleri

Yeni Hyundai IONIQ 5 modelimizde verimli yakıt tüketim sistemi bulunuyor. Bu sayede ortalama güç tüketim değeri, 100 km’de 19 kWh olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca model, araç içi ve dışı güç kaynağı (V2L) oluşturma özelliğine de sahip. Ultra hızlı şarj imkânı sunan 800 voltluk batarya sistemi araca entegre olarak sunuluyor. Aynı zamanda 430 kilometreye kadar sürüş menzili sağlıyor. Hyundai IQNIQ 5 menzil değerleri sayesinde sürücüler, daha güvenli ve rahat hareket edebiliyor.

Modelimizin motor özellikleri, iç mekandaki konforlu genişliği kadar iddialı. IONIQ 5’te iki adet elektrikli motor bulunuyor. 58 kWh elektrikli motoru, 170 hp güç üretirken 77,4 kWh elektrikli motoru, 325 hp güç üretiyor. Ayrıca aracın tork değerleri de göz dolduruyor. 77,4 kWh’lik hali ile IONIQ 5, 605 Nm tork değerine ulaşıyor. En yüksek hızlanmasını 77,4 kWh’lik pille 0’dan 100 kilometreye 5,1 saniyede tamamlıyor. Diğer bataryadaki hızlanma ise 8,5 saniye. Ayrıca yeni Hyundai IONIQ 5’in şanzıman tipi, tek vitesli redüktör olarak sunuluyor.

Modelin Sürüş Özellikleri

hyundai IONIQ 5

IONIQ 5; Eco, Normal ve Sport olmak üzere 3 farklı drive moduna sahip. Araç, bataryalı elektrikli araçlar için kurulan E-GMP alt yapısını kullanıyor. Çok yönlü yapısıyla birbirinden farklı işlevsel teknolojileri bulunuyor. IONIQ 5’in standart donanımında; yokuş kalış desteği, lastik basınç kontrol sistemi, arka çapraz çarpışma önleme asistanı, şerit takip sistemi, otomatik kararan dikiz aynası, şeritte kalma asistanı, yağmur sensörü ve elektrikli park freni gibi teknolojiler bulunuyor. Ayrıca rejeneratif frenleme sistemi sayesinde kaybedilen enerji araca geri kazandırılıyor.

IONIQ 5’te 8 hoparlörlü Bose Premium ses sistemi bulunuyor. 12,3 inç dokunmatik multimedya ünitesi ve 12,3 inç gösterge paneli de araçta yer alıyor. Ayrıca 64 renk ambiyans aydınlatmasının yanında 360 derece çevre görüş kamerası, standart donanımla birlikte sunuluyor. Modelimiz, bataryalı elektrikli araçlar için üretilen IONIQ markası altında satışa çıkıyor. Tek donanım ile sunulan Yeni Hyundai IONIQ 5 modeli, TUCSON’dan sonra Türkiye’de satışa çıkarılan ikinci C-SUV model olarak da karşımıza çıkıyor.

arabam.com Otokritik

Türkiye’nin araba motoru arabam.com’un Otokritik adı altında incelediği Hyundai IQNIQ 5 modelinin Youtube videosunu izlediniz mi? Test sürüşümüzde sizler için aracın V2L özelliğini denedik. Şarj yerine dönüştürücüsünü takarak bir fincan kahve hazırladık. Hyundai IQNIQ 5 test sürüşü detaylarına aşağıda yer alan videodan kolayca ulaşabilirsiniz.

Hyundai IONIQ 5 arabam Puanı

arabam.com olarak test sürüşüne dahil ettiğimiz araçları “arabam puanı” adı altında 5 üzerinden puanlıyoruz. Hyundai IQNIQ 5 modelinin arabam.com’dan aldığı puanlar aşağıdaki gibi:

Puanlama Kriterleri Puan
Performans 5
Tasarım 5
Konfor 4.5
Teknoloji 4.5
Elektrik Tüketimi 5
Toplam: 5

Güncel Hyundai IONIQ 5 fiyatlarının ve motor seçeneklerinin de bulunduğu Hyundai fiyat listesi için buraya tıklamanız yeterli.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here