Audi büyük elektrikli araç adımı attı. Yalnızca 2026’dan itibaren elektrikli araçları piyasaya süreceğini açıkladı. 2033 yılına kadar içten yanmalı motorlarla çalışan modelleri aşamalı olarak kaldıracağını duyurdu.

Audi'den Büyük Elektrikli Araç Adımı

Elektrikli araçlara olan bağlılığını yeniden gösteren Four Rings, 2029 yılına kadar tüm fabrikalarda sıfır emisyonlu araçlar üretmeyi planlıyor. Böllinger Höfe (Almanya) ve Brüksel (Belçika) tesisleri, Ingolstadt (Almanya) gelecek yıl Q6 E-Tron’un montaj hattından çıkmaya başlayacağı zamanı takip edecek.

Yeni Fabrikalar Yolda

Audi'den Büyük Elektrikli Araç Adımı

 

Önümüzdeki altı yıl içinde, Neckarsulm (Almanya), San José Chiapa (Meksika) ve Győr (Macaristan) fabrikalarında elektrikli araç üretimi başlayacak. Bununla birlikte Audi, yalnızca ek üretim kapasitesine ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni fabrikalar kuracağını söylüyor. Bu amaçla, ortak FAW ile Changchun’da (Çin) KKD tabanlı elektrikli araçlar için yeni bir üretim tesisi inşa ediliyor. İnşaat 2024 sonunda tamamlanmasını bekliyoruz. Audi’den büyük elektrikli araç adımı bu sayede daha da güçleniyor.

Büyük Yatırım

Audi'den Büyük Elektrikli Araç Adımı

Aynı zamanda Audi, çalışanlarını dünya çapında elektrikli araç üretimi için eğitecek. Bu on yılın ortasına kadar yaklaşık 500 milyon euro yatırım yapacak. Volkswagen Grubunun lüks marka bölümü, 2033 yılına kadar yıllık fabrika maliyetlerini yarıya indirmek için iddialı bir hedef belirledi. Bu hedefe ulaşmak, daha fazla elektrikli araç ve daha az ICE ile karmaşıklığı azaltmakla mümkün olacak. En başından itibaren modern bir üretim süreci göreceğiz. Q6 E-Tron, önümüzdeki yıllarda kademeli olarak yanmalı motorlu modellerin yerini alacak. Ayrıca elektrikli arabalarla A4 ve A5 ile aynı montaj hattında monte edecek.

Audi, mevcut nesil modeller yollarına devam edecek. A1 süper mini ve Q2 yarı kompakt crossover’ı yenilemeyi düşünmediğini açıkladı. Böylelikle iki geleneksel motorlu otomobilin ölümünün sinyalini verdi. Buna ek olarak, daha uygun fiyatlı TT spor otomobili de tamamen ortadan kalkıyor. Yani V10 motorlu R8 süper otomobil gidiyor.

Amiral gemisi A8, muhtemelen bu on yılın sonunda bir amiral gemisi elektrikli araca dönüşecek. Ayrıca gelecekteki elektrikli otomobiller Audi’nin Sphere konseptlerinden sonra belli olacak. Activesphere adlı bir sonraki, 26 Ocak’ta prömiyer yapacak.

Audi Fiyatları ve İkinci El Satılık Audi Modelleri

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here