Lexus elektrikli ismiyle çıkan, yenilikçi ve şaşırtıcı deneyimler sunmaya yönelik sürekli çabalarında, gelecek nesil elektrikli araçlar için vizyonunu açıkladı. Bu an, dünya prömiyerini 46. Tokyo Motor Show 2019’da yapan Lexus LF-30 Electrified Concept’in ilk gösterimiydi.

Lexus Elektrikli Vizyonu Yine 5 Duyuya Hitap Ediyor

lexus-vizyon
lexus-vizyon

Markanın 1989 yılında kurulmasından bu yana, Lexus müşterilerine beş duyuyu harekete geçiren yenilikçi ve şaşırtıcı ürün ve marka deneyimleri sunmaya çabaladı. Lexus, 2005 yılında RX 400h’nin piyasaya sürülmesiyle kalmadı. İki aşamalı redüksiyon dişlisi ve mükemmel performans ve doğrudan sürüş hissi özelliği sunmak için teknolojiden yararlanan çok aşamalı hibrit sistem gibi elektrifikasyon teknolojilerinde dünyaya öncülük etmiştir.

Bugün ortaya çıkan “Lexus Elektrikli” vizyonu, toplumumuzdaki hareketlilik otonom sürüş ve araç elektrifikasyonu ile değişmeye devam ediyor. Bu durumda bile araç performansı, yol tutuşu, kontrol ve sürücü keyfinde temel bir sıçramayı hedefliyor.

Lexus Elektrikli Vizyonu İle Kökten Değişimi Amaçlıyor

lexus
lexus

Orijinal sürüş keyfini çağrıştıran Lexus, sürüş keyfini daha da geliştirmek ve geleceğin lüks araçlarının özünü kökten dönüştürmek. Bunun için yeni gelişmiş duruş kontrolü ve diğer elektrifikasyon teknolojileri geliştiriyor. Bu amaçla Lexus, pil yönetimi, güç kontrol modülleri ve elektrik motorları da dahil olmak üzere, Lexus’un popüler benzinli-elektrik hibrit serisinde bulunan temel teknolojileri geliştirerek öğrenilen derslerden yararlanıyor. Özellikle, Lexus Electrified teknolojisi, HV’de geliştirilen motor kontrol teknolojisinin nihai potansiyelini gerçekleştirerek güç aktarım sistemi, direksiyon, süspansiyon ve frenlerin entegre kontrolünü sağlar. Bu teknoloji ile her sürüş durumuna göre ideal araç duruşunu sağlamak için itici gücü kontrol edebiliyoruz. Lexus, keyifli ve daha güvenli sürüş araçları sağlamaya devam etmek için çaba göstermektedir.

2025 Yılına Kadar Tüm Modellerde Elektrikli

lexus-2025
lexus-2025

Bu hedefi ilerletmek için Lexus, ilk BEV’sini Kasım 2019’da sundu. HEV’lerin, PHEV’lerin, BEV’lerin ve FCEV’lerin geliştirilmesi de dahil olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinin ihtiyaçlarına yanıtını genişletiyor. Bundan sonra, Lexus elektrikli araç serisini genişletmeyi planlıyor. ilk PHEV’i ve yeni bir özel BEV platformunu önümüzdeki on yılın başlarında piyasaya sürüyor. 2025 yılına kadar Lexus, tüm Lexus araç modellerinin elektrikli versiyonlarına sahip olacak ve elektrikli araç modellerinin satışının geleneksel içten yanmalı motorlu araç modellerinden daha üstün olmasını hedefleniyor.

2.El Lexus

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here