Lexus LF-30 Elektrikli konsept araç, “Lexus Elektrikli” vizyonunu bünyesinde barındırır. Dış stili için bir BEV’den beklenen gelişmiş görüntü, fütürist bir formla sonuçlanan sanatsal niteliklere kanalize edildi. Otonom sürüş ve diğer yeni teknolojilerle iddialı bir şekilde örülen bir iç mekan, Lexus‘un farklı dünya görüşünü ortaya koymayı hedefliyor.

Lexus LF-30: Performans

Lexus_LF-30
Lexus_LF-30

Performans Lexus Elektrikli bileşenlere dayanır ve Lexus’un en son teknolojisini HEV sistemlerinin geliştirilmesindeki liderliğine ekler. Hassas elektrik motoru kontrolü, geleneksel araçlarda mümkün olmayan duruş ayarlarının anlık olarak yapılmasını sağlar. Ayrıca, LF-30 Electrified, insan merkezli bir tasarım felsefesine dayanan yeni konsept kokpit ve kablolu yönlendirme sistemi gibi 2030 yılına bir bakış atan çok sayıda gelişmiş teknolojiyi kullanıyor.

 Fütüristik Dış Cephe

> Lexus, yalnızca tekerlek içi elektrikli motorlarla çalışan bir BEV ile elde edilebilecek yeni bir tasarımı ifade etme zorluğunu üstlenirken, LF-30 Electrified’in benzersiz enerji akışını görsel olarak ifade etti. Araç formu, araç gövdesinin köşelerine yerleştirilen tekerlekler tarafından araç kabinine doğru akan ve sürücüyü geçerek doğrudan yol yüzeyine akması için oluşturulan enerjiyi görsel olarak ifade etmesi amaçlanmıştır.

> Bir BEV olmanın mümkün kıldığı kaputsuz araç şeklinden yararlanarak, Lexus’un imza “iş mili” formu tüm araç mimarisini kapsayacak şekilde daha da geliştirildi. Sürekli olarak önden arkaya uzanan pencere camı, kaslı çamurluklar ve kanat şeklindeki farlar, Lexus ikonik milinin dış hatlarını oluşturur. Gövdenin şekli, doğrusal ve keskin bir arkaya geçiş yapan zarif bir şekilde akan bir ön kısım ile biçimlendirilmiştir. Kanat şeklindeki farlara ek olarak, arka lambaların ve yan hava girişlerinin keskinliği öne çıkıyor. Hem mükemmel aerodinamik hem de soğutma performansı elde etmek için bir araya gelerek, işlevsellikle bütünleşmiş bir stil ortaya çıkarıyor.

Yan camların opaklığı serbestçe ayarlanarak yolculara çevredeki manzaranın geniş manzarasını ve geceleri ve diğer durumlarda yüksek düzeyde mahremiyet sağlar. Aracın ön yüzünün rengi ve ışıldama desenleri, aracın normal modunda mı yoksa otonom sürüş modunda mı kullanıldığını dışarıdan belirlemeye yardımcı olarak Lexus’un hem yüksek düzeyde stil hem de işlevsellik arayışını yansıtır. Dış renk ‘voltaik gökyüzü’, mavi-yeşil bir dokunuşla renklendirilmiş benzersiz bir kalite elde etmek için son teknoloji metal katkılı bir kaplama kullanır.

Lexus LF-30 İç Mekan

Lexus-lf-30-iç
Lexus-lf-30-iç

Otonom sürüş teknolojilerinden, yeni tasarlanmış bir kokpitten ve daha fazlasından yararlanan yenilikçi iç mekan. Lexus’un temel insan merkezli felsefesini daha yüksek bir boyutta ortaya çıkarmak için kokpit, yeni Lexus “Tazuna” konseptine göre tasarlandı. At ve binici arasında karşılıklı anlayışa ulaşmak için tek bir dizginin nasıl kullanılabileceğinden esinlenilen direksiyon kumandasına monte edilmiş düğmeler var. Baş üstü ekranı, sürücünün kontrol ederken sürüşe odaklanmasını sağlayan bir alan yaratarak yüksek derecede koordine edilmiştir.

Kişinin görüşünü değiştirmek veya manuel düğmeleri kullanmak zorunda kalmadan navigasyon ve ses sistemi ve sürüş modu seçimi gibi çeşitli işlevler barındırır. Bir Tazuna kokpitinin gelecekteki görüntüsünün bir göstergesi olduğu bellidir. LF-30 Electrified, hareket kontrolü ve AR (artırılmış gerçeklik) aracılığıyla araç bilgilerinin geliştirilmiş sunumu gibi yeni nesil arayüzleri kullanır. Ortaya çıkan iç mekan, hem sürücü hem de yolcular için konfor ve rahatlık sağlayan bir iç mekandır.

2.El Lexus

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here