Elektrikli otomobiller gün geçtikçe daha da popüler hale geliyor. Elektrikli otomobillerin gelişmesinde ve kullanımının artmasında şüphesiz ki Tesla‘nın emeği büyük. Otomobil üreticilerini elektrikli otomobil üretme konusunda teşvik eden marka, otonom sistemini de geliştirmesiyle sektördeki yerini koruyor. Tesla’nın CEO’su Elon Musk elektrikli otomobil üreten rakipleri hakkında konuştu ve en büyük rakiplerini açıkladı.

Çinli Üreticiler Tesla’nın En Büyük Rakibi!

tesla

Tesla, 2019 yılında dünyanın en büyük ticaret pazarlarından olan Şangay’da otomobil fabrikası açarak Uzak Doğu’da sesini duyurmayı başardı. Şangay Gigafactory‘de üretilen otomobiller bir çok Avrupa ülkesine ihracat ediliyor. Çin’de son dönemlerde üretim faaliyetlerine başlayan diğer elektrikli otomobil fabrikalarını da göz ardı etmemek gerek. Tesla’nın CEO’su Elon Musk, rakipleri hakkında yaptığı açıklamada; Çinli üreticilerin en dişli rakibi olduğunu belirtti. Elon Musk’a göre Çinli üreticiler çok çalışkan ve zeki.

“En Büyük Rakibimiz Muhtemelen Çinli Bir Şirket Olacak.”

Çinli elektrikli otomobil üreticileri hakkında yorumda bulunan Elon Musk; “Tesla’nın geleceği harika olacak. Çin’deki otomobil şirketlerine büyük saygı duyuyoruz. Onlar çok iyi çalışıyor ve dünyanın en rekabetçi şirketleri arasında yer alıyorlar. Çin Binek Araç Derneği’ne göre Tesla’nın Model 3′ü, 2022′de Çin’de en çok satan beşinci elektrikli otomobil oldu. BYD ve SAIC-GM-Wuling tarafından üretilen otomobiller, 2022′de Tesla’nın Model 3′ünden daha fazla sattı. Bir tahminde bulunmam gerekirse en büyük rakibimiz muhtemelen Çinli bir şirket olacak.” şeklinde konuştu.

Tesla’nın Çinli Rakibi: BYD

byd

Elektrikli otomobil üretimi yeni çıkış yapan markalar için çok avantajlı. Geleneksel motorlu otomobil üretiminde maalesef ki yıllardır faaliyet gösteren otomotiv devlerini yakalamak oldukça zor. Bu fırsattan yararlanan Çinli otomobil üreticileri son dönemlerde elektrikli otomobillerle seslerini duyurmayı başardı. Tesla’nın en yakın rakibi ise şüphesiz ki Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD. Yeni yıl ile birlikte Avrupa pazarına açılacak olan şirket 2022 yılında satış rakamlarını yüzde 184 arttırmıştı. Kıyaslamak gerekirse; BYD 2022 yılında 914.410 adet ve toplamda 1,8 milyon araç satışı yaparken, Tesla ise 1.313.851 adet ile onu önde takip etti.

Son olarak Tesla’nın Türkiye’ye gelecek modellerini incelemek için Tesla’nın Türkiye’ye Gelecek Modelleri Hangileri? içeriğimize göz atabilirsiniz!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here