Hem Elektrikli Hem Güvenli: Volkswagen ID.3 

Alman devi Volkswagen, birçok rakibi gibi elektrikli otomobil konusunda çeşitli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde elektrikli SUV modeli ID.4’ü tanıtan marka, bu modelden daha önce açıkladığı ilk modeli ID.3 için sevindirici bir haber aldı. Volkswagen tarafından yapılan elektrikli otomobil yatırımlarının ilk çıktısı olan ID.3, güvenlik konusunda kendini ispatladı.

volkswagen id.3

Volkswagen ID.3 ‘ten 5 Yıldızlık Başarı!

Volkswagen’in modüler elektrik platformu temelinde ürettiği model ID.3, Avrupa genelinde satışı bulunan araçların güvenlik özelliklerini test eden Euro NCAP tarafından en yüksek puan olan 5 yıldıza layık görüldü. Euro NCAP test ettiği araçların; tasarımlarını, teknik yapılarını ve güvenlik düzeylerini yaptığı çarpışma testleri sonucunda belirliyor. Bu testlerden başarılı geçen model ile Volkswagen, ID.3’e olan yatırımların karşılığını aldı.

id.3 euroncap

Çeşitli Kategorilerde Yüksek Puanlara Sahip

Euro NCAP tarafından gerçekleştirilen testler sonucunda modelin, ”Yetişkin Yolcu Güvenliği” kategorisinde %87 oranında güvenli olduğu görüldü. Bu testlerde ön ve yan darbe, boyun darbesi ve otomobilden çıkma/çıkarma gibi noktalar üzerinde duruluyor. ID3, ”Çocuk Yolcu Güvenliği” kategorisinde ise %86 gibi oldukça yüksek bir sonuç aldı.

ncap id.3 volkswagen

Standart Sunduğu Güvenlik Donanımları ile Fark Yaratıyor!

Volkswagen sunduğu ilk tam elektrikli modeli ID.3 ile birçok farklı güvenlik donanımını standart olarak kullanıcıya sunuyor. Şerit Takip Asistanı (Lane Assist) ve Ön Bölge Asistanı (Front Assist) bu sürüş güvenliği donanımları arasında. Marka tarafından geliştirilen bu güvenlik elemanları, modelin her donanım seviyesinde mevcut. Ayrıca Volkswagen tarafından ilk kez sunulan, ön koltukların merkezinde bulunan hava yastığı teknolojisi ile kaza esnasında oluşabilecek sürücü-yolcu kafa çarpışmalarının önüne geçiliyor. Modelin opsiyon listesinde sunulan donanımlar içinde; 0-160 km/s hızları arasında yarı otonom sürüş imkânı sağlayan Travel Assist, Adaptif Hız Sabitleyici, Trafikte Sürüş Asistanı (Traffic Jam Assist), Acil Durum Asistanı (Emergency Assist) , Kör Nokta Uyarı sistemine sahip Geri Görüş Kamerası ve Park Asistanı (Park Assist) gibi yenilikçi sürüş ve güvenlik sistemleri bulunuyor.

İkinci el Volkswagen ilanları

Volkswagen ID.4 İle Elektrikli SUV Dünyasına Giriş Yaptı!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here