Porsche şarj cihazı Taycan modelleri için ortaya çıktı. Bu şarj cihazı sayesinde Porsche Taycan sahiplerinin şarj süreleri yarıya düşecek.

Porsche Şarj Cihazı Hakkında Bilgiler

Porsche Taycan kullanıcıları için AC yani hızlı şarj destekleyen yerleşik şarj cihazı kullanımda. Taycan model aracı olanlar için sonradan yerleştirilen 19.2 kW gücünde ki bu şarj cihazı AC gücü DC’ye çevirerek yüksek voltajlı bataryayı şarj eden bir ekipman.

Bu yeni şarj cihazı sayesinde standart Taycan modellerinin şarj süreleri yarı yarıya düşüyor. Porsche’un paylaştığı bilgiye göre Performance Battery Plus versiyonlarına sahip Taycan modelleri 10.5 saatte şarj oluyor. Ancak yeni şarj cihazı sayesinde bu süre 5.3 saate kadar düşüyor.

Porsche Şarj Cihazı
Duvar Şarj cihazı

Performans bataryasına sahip modeller içinse bu süre %0 şarjdan %100’e normalde 9.5 saat sürüyor. Ancak yeni şarj cihazı bu süreyi 4.8 saate kadar düşürüyor.

Bunun yanı sıra ayrıca bu şarj cihazını kullanmak için piyasaya bu şarj cihazı ile piyasaya sürülen 19.2 kW gücünde duvar şarj cihazı bağlantısına ihtiyaç var.

Bunun yanı sıra ayrıca bu yeni şarj cihazında 5 inç dokunmatik ekran yer alıyor. Yazılım  güncellemelerini almak için cihazda Wi-Fi desteği de bulunmakta.

Kurulum Maliyeti ve Diğer Detaylar

Ön bagaj alanının arkasında yer alacak cihazı kurmak basit değil. Bunun yanı sıra ayrıca  önceki şarj cihazı değişeceği için kabloların da değişmesi gerekecek. Eski şarj cihazını değiştirmek 12 saatlik bir işçilik gerektiriyor. İşçilik maliyeti 1.850.15 dolara denk geliyor.

Şarj cihazı için gerekli kablolamayı gösteren temsili resim.

Bunun yanı sıra yeni şarj cihazının fiyatı ise 1.586 dolar. En iyi performansı almak için cihazın profesyonel bir elektrikçi tarafından 100 amperlik bir devreye kabloyla bağlanması gerek.

Ayrıca bu şarj cihazı düşük kapasiteli devreler ile doğrudan bağlantı için ayarlanabilmekte.

Sıfır KM Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here