Avrupa’da Enerji Krizi Elektrikli Araç Yasağı Mı Getirecek?

0
643
Avrupa'da Enerji Krizi Elektrikli Araç Yasağı Mı Getirecek?

Avrupa’da enerji krizi elektrikli araç yasağı mı getirecek? Şu anda dünya genelinde bir enerji krizi boy gösteriyor. Rusya ile yaşanan gelişmeler nedeniyle de Avrupa ülkeleri doğalgaz tedarikinde başka türlü sorunlar yaşıyor. Bu nedenle Avrupa genelinde enerjinin yetersiz kalacağı olağanüstü durumlar bazı önlemler alınıyor. Bu kapsamda asansör yasakları bile gündeme gelince elektrikli otomobiller için de bazı kısıtlamalar söz konusu olabilir. Öyle ki elektrikli araçları zorunlu olmadıkça kullanmayın gibi bir yere gidiliyor.

Avrupa’da Enerji Krizi Nelere Sebep Olacak?

Avrupa'da Enerji Krizi Elektrikli Araç Yasağı Mı Getirecek?

Yeni kriz ile Fransa ve İsviçre gibi bazı Avrupa ülkeleri ‘olası’ gaz kesintisi için önlemler alıyor. Bu önlemlerle kamuoyu nezdinde endişeler de artıyor. Tabi bu kapsamda birçok farklı sektör de olumsuz etkileniyor olacak. Bunların içerisinde asansörü bile kısıtlı kullanmaya sebep olacak kararlar olacak. Bununla beraber yemek sektörü, ulaşım sektörü de olumsuz etkileniyor. Hal böyle olunca tamamen enerji üzerine kurulu olan otomotiv sektörü için de yeni sonuçları olacak.

Elektrikli Araçlara Yasak Gelme İhtimali Var

Avrupa'da Enerji Krizi Elektrikli Araç Yasağı Mı Getirecek?

Avrupa’da enerji krizi nedeniyle üye ülkeler farklı adımlar atıyor. Fransa’dan enerji tedarik eden İsviçre de senaryolara karşı hazırlık yapıyor. Bu kapsamda zaruri alışveriş ve doktor ziyareti dışında elektrikli araçları kullanmanın mümkünlüğü ortadan kalkacak. Böylece elektrikli araçlar için elektrikten tasarruf etmek hedefi var. Bu ülkede fazlasıyla elektrikli araç da yer alıyor. Bu nedenle kullanıcıları zorlu günler bekliyor demek yanlış olmaz.

İkinci El Elektrikli Araç Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here