Lexus Model İsimleri Ne Anlama Geliyor?

0
1075
Lexus Model İsimleri Ne Anlama Geliyor?

Lexus model isimleri ne anlama geliyor? Aslında Lexus bir marka olarak kalite, lüks ve performans temelleri üzerine kuruludur. Çünkü lüks araçlar söz konusu olduğunda, sadece otomobilin kendisi yeterli değildir. Aynı zamanda marka ve onunla birlikte gelen itibar da önemlidir. Tabi markanın itibarı için en önemli şeylerden biri de model adlarıdır. Bu nedenle Lexus model adları da rastgele harf ve sayılardan oluşmaz. Hepsi arkasında bir anlam taşır. Ayrıca isimler temsil ettikleri arabalar hakkında  da çok şey anlatır. Hadi gelin bu modeller bize ne anlatıyor bitlikte baklalım.

Lexus IS Modelleri

Lexus Model İsimleri Ne Anlama Geliyor?

IS 250, IS 350 ve IS 300h gibi modellerdeki “IS” harfi “Intelligent Sport” anlamına geliyor. Bu da modellerin sportif ve performans odaklı olduğuna işaret ediyor. Bu modeller sürüş konforu ve iyi yol tutuşu isteyen sürücüler için tasarlandılar. Ayrıca güçlü motorlara ve gelişmiş süspansiyon sistemlerine sahipler. Bu nedenle özellikle performansa ve yol tutuşa öncelik verenler için ideal.

Lexus RX Modelleri

Lexus Model İsimleri Ne Anlama Geliyor?

RX 350, RX 450h gibi modellerdeki “RX” harfi “Radial Crossover” anlamına geliyor. Bu modeller lüks, performans ve çok yönlülüğü bir arada sunuyor. Crossover SUV modeller hem pratik hem de şık olduklarından genellikle sevilirler. Ayrıca geniş bir araba isteyenler için tasarlandıklarından aileler tarafından da tercih edilir. Ek olarak gelişmiş güvenlik ve sürücü yardımı özelliklerine sahiplerdir.

Lexus LS Modelleri

Lexus Model İsimleri Ne Anlama Geliyor?

LS 500, LS 500h gibi modellerdeki “LS” harfi, “Lüks Sedan” anlamına geliyor. Ayrıca bu modeller Lexus markasının amiral gemisi olarak da bilinir. Çünkü bu lüks sedanlar en son teknoloji ve yüksek konfora sahiplerdir. Tamamen lüks, performans ve zarafette en üst noktayı isteyenler için tasarlanmışlardır. Ayrıca deri koltuklar, gelişmiş navigasyon sistemleri ve en son sürücü destek teknolojisi gibi üst düzey özelliklere sahiplerdir.

Lexus GS Modelleri

Lexus Model İsimleri Ne Anlama Geliyor?

GS 350 ve GS 450h gibi modellerdeki “GS” harfi, “Grand Sedan” anlamına geliyor. Bu modeller genellikle daha büyük, daha lüks odaklı sedanlardır. Bu modeller, yolcu ve bagaj için bol miktarda alana sahiplerdir. Bu nedenle daha geniş ve konforlu bir araba isteyenler için tasarlanmıştır. Ayrıca, geniş bir yelpazede gelişmiş güvenlik ve sürücü yardımı özelliklerine sahiplerdir.

Lexus NX Modelleri

Lexus Model İsimleri Ne Anlama Geliyor?

NX 300, NX 300h gibi modellerdeki “NX” harfi, “Nimble Crossover” anlamına geliyor. Bu modeller performans ve yol tutuşa odaklanır. Çünkü kompakt ve manevrası kolay olacak şekilde tasarlanmışlardır. Ayrıca şehir araçları olan bu modeller, dar alanlarda park etmesi ve gezinmesi kolay bir araba isteyenler için idealdir.

Lexus ES Modelleri

Lexus Model İsimleri Ne Anlama Geliyor?

ES 350, ES 300h gibi modellerdeki “ES” harfi “Executive Sedan” anlamına geliyor. Bu modeller yöneticiler ve iş profesyonelleri için tasarlanmışlardır. Bu nednele lüks, performans ve konfor dengesi bir aradadır. Ek olarak yolcular ve bagajlar için bolca alana sahiplerdir. Bununla birlikte oldukça şık ve sofistike bir tasarıma sahipler. Ayrıca, hem konforlu hem de verimli bir araba isteyenler için ideal hale getiren ileri teknoloji sistemlere sahipler.

Sıfır KM Lexus Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here