Hyundai Bayon : İzmit Assan’dan Avrupa’ya

1
2919
Hyundai Bayon İzmit Assan'dan Avrupa'ya

Hyundai Bayon : İzmit’li SUV

Hyundai firması İzmit’teki fabrikalarında üretilecek yeni küçük SUV aracının adını Hyundai Bayon olarak duyurdu. Hyundai firmasının yerli üretim yeni aracı olan Bayon’un ne zaman saman satışa çıkacağıyla ilgili olarak firma 2021’in ilk yarısında üretime başlayacakları duyurusunda bulundu. Hyundai Bayon, Hyundai’nin İzmit’teki Assan fabrikasında üretilecek ve Avrupa’ya ihraç edilecek.

Hyundai’den Yepyeni Bir Model: Bayon!

hyundai bayon

Hyundai firması yeni crossover modelinin isminin Bayon olduğunu açıkladı. SUV serisine giriş modeli olarak çıkacak olan araç Hyundai’nin İzmit’teki Assan fabrikasında üretilecek. B segmentinde olacak olan araç, 2021 yılının ilk yarısında üretilmeye başlanacak.

Hyundai Avrupa Pazarlama ve Üründen Sorumlu Başkan Yardımcısı Andreas – Christoph Hofmann konuyla ilgili olarak: “Modelk yelpazemiz ve satış başarımız açısından Avrupa’da SUV pazarında şimdiden güçlü bir yer elde ettik. Ayrıca, B segmentindeki SUV modellerimize bir model daha ekleyerek Avrupalı müşterilerimizin taleplerini daha iyi karşılamak istiyoruz. Oldukça popüler olan B – SUV segmentindeki konumumuzu daha iyiye götürmek için bu yeni modelimizi harika bir fırsat olarak görüyoruz.” dedi.

Hyundai Bayon Adı Nereden Geliyor?

Hyundai’nin yeni B-SUV aracı olan Bayon’un adı Güneybatı Fransa’da bulunan Bayonne şehrinden geliyor. Avrupa’ya üretildiği için adını da bir Avrupa kentinden alıyor. Atlantik kıyısında bulunan bu kasabanın etrafı Pirene Dağları ile çevrili. Bu yönden de araç buranın karakterini yansıtmaya gayet uygun görünüyor. Hyundai üretiminde son 20 yıldır yaptığı gibi araç isimlerini şehir isimlerinden ilham alarak adlandırmaya devam ediyor. Avrupa’da ilgiyle karşılanması beklenen Hyundai Bayon 2021’in ilk yarısında üretilmeye başlanacak ve B – SUV segmentinde Hyundai markasını temsil edecek.

Fransa Bayonne
Fransa Bayonne

Hyundai Assan Fabrikası

Türkiye’den Kibar Holding ve Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai markasıyla ortak olarak kurulmuştur. Fabrikanın temel atma töreni 1995 yılında gerçekleşmiş ve 1997 yılında seri üretime başlanmıştır. 2002 yılından beri 1.5 milyondan fazla araç ihracatı gerçekleştirilmiştir. 40 ülkeden fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Hyundai Assan grubunun en çok araç ihraç ettiği ülkeler arasında Almanya, İngiltere, İtalya gibi Avrupa pazarının büyük tüketici ülkeleri gelmektedir.

hyundai bayon assan fabrikası
Hyundai Assan Fabrikası

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here