Hyundai Elantra N, 2022 model yılının bir aktarımıdır. Bununla birlikte, otomobil üreticisi Veloster N’yi durdurdu. 2023 model yılı için üretmeyeceği için Kona N ile birlikte yalnızca iki N markalı modelden biri haline geldi.

Genel Bakış

Hyundai Elantra N

Eğlenceyi seven sürüş dinamikleri, standart altı vitesli manuel şanzıman ve egzozu ile daha da ilgi çekici hale geldi. Bu kalite, keskin ön paneli, agresif bir şekilde desteklenmiş spor koltukları ve bunun sıradan bir Elantra olmadığını hatırlatan N rozetleri ile kabine de yansıyor. Ancak Elantra N, sportif olmaktan çok daha fazlası. Yani ferah, konforlu ve pratik dört kapılı bir sedan. Oldukça çok yönlü olduğunu söyleyebiliriz.

Motor, Şanzıman ve Performans

2023 Hyundai Elantra N, turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motorunu Veloster N hatchback’ten devralıyor. Bu motor, Veloster N’de 275 beygir gücü sağlıyor. Ancak şirketin N Grin Shift adını verdiği aşırı yükleme özelliği sayesinde, Elantra N 286 beygir gücüne sahip. Bu, Elantra N’ye benzer fiyatlı Jetta GLI’ye göre büyük bir güç avantajı sağlıyor. Sekiz ileri otomatik mevcut. Ancak altı ileri manuel standart. Ayrıca Elantra N’nin daha uzun dingil mesafesinin ona Veloster N’den daha uyumlu bir sürüş sağlıyor. Ancak yine de bir spor sedanda olması gereken emin adımlarla yürümeyi sağladığını söyleyebiliriz.

İç Mekan ve Konfor

Hyundai Elantra N iç mekan

Normal Hyundai Elantra N’nın dramatik bir şekilde yeniden tasarlanan kabini, kokpite benzer bir görünüme sahip. Arka koltuktaki yolcu alanı Veloster N’dekinden daha cömert. Ayrıca bagaj kargo için daha fazla alan görüyoruz. Açılır tavan mevcut. Ancak yalnızca otomatik şanzımanda.

Bilgi-eğlence ve Bağlantı

Hyundai Elantra N

Hyundai Elantra N’nın tamamen dijital gösterge paneli, sürücüye doğru hafifçe eğimli 10,3 inçlik bir bilgi-eğlence ekranıyla aynı alanı paylaşan geniş 10,3 inçlik dijital gösterge ekranıyla N modeline taşınıyor. Apple CarPlay, Android Auto, gösterge içi navigasyon ve bir Wi-Fi etkin noktasının standart özellikler olması muhtemeldir.

Hyundai Fiyat Listesi (Aylık Güncellenir)

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here