Alfa Romeo’nun uzun zamandır beklenen süper otomobilinden ilk görüntü geldi. Alfa Romeo Giulia SWB Zagato 2023’e henüz detaylı bir şekilde ulaşamasak da teaserından oldukça heyecanlandık. Hem otomobil üreticisi hem de karoser üreticisi, arka ışık imzasını ve otomobilin resmi adını sosyal medyada açıkladı.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Adından da anlaşılacağı gibi, Alfa Romeo Giulia SWB Zagato kısa bir dingil mesafesine sahip olacak. İzlenimlere göre Giulia temelli Coupe’nin normal sedana kıyasla tamamen yeniden tasarlanacağını görüyoruz.

Fotoğraf Yayınlandı

Fotoğraf, tüm arka uç boyunca uzanan ince bir LED şeridi gösteriyor. Temel siluet, 1960’larda çok sınırlı sayıda üretilen Giulia TZ ve TZ2 kupalarını belli belirsiz anımsatıyor. (Tubolare Zagato).

Alfa, iki spor coupe için GTV ve 8C’yi canlandırmayı planlamıştı. Ancak projeler sonunda iptal olmuştu. Zagato’nun kaleme aldığı bu yeni model, sınırlı sayıda üretimin olacağını düşünüyoruz. Giulia Quadrifoglio’nun ikiz turbo 2.9 litrelik V6’sı, GTA/GTAm için 540 beygir gücüne ve 442 pound-feet (600 Newton-metre) torka yükseltildi. Mühendislerin bunu daha da artırmanın bir yolunu bulup bulmayacakları henüz belli değil.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Tamamen Elektrikliye Geçiş

Efsanevi İtalyan markası 2027’den itibaren yalnızca elektrikli olacak. Bazı raporlar tamamen elektrikli bir versiyonun da planlandığını belirtiyor. Giorgio platformu, elektrikli araçları düşünülerek geliştirilmemiş. Ancak Maserati’nin sıfır emisyonlu Grecale Folgore ile çıkacağı düşünüldüğünde, elektrikli aktarma organlarını barındıracak kadar esnek olduğu kanıtlandı.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato gizemli özel versiyonun dört kapı yerine iki kapıya sahip olduğuna, ya da liftback tarzı bir coupe ise üç kapıya sahip olduğuna dair söylentiler de var.

Alfa Romeo’nun geçtiğimiz günlerde bunun “çok heyecan verici, çok seçici ve çok pahalı” olacağını söyledi. Ayrıca Mart 2023’te resmi bir duyuru yapacağını ekledi.

Efsanevi İtalyan markası 2027’den itibaren yalnızca elektrikli olacak.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here