Mercedes-Benz bugün, elektrikli otomobiller için EQ alt markasına ayrılmış ilk showroom’u açtı. Mercedes-Benz İlk elektrikli otomobil galerisini Japonya’da faaliyete geçirdi. Otomobil üreticisi daha önce 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araçlara geçmeye hazır olduğunu söylemişti.

Mercedes EQ Yokohama olarak adlandırılan tesis, Kanagawa vilayetinde Tokyo’nun hemen güneyinde bir şehir olan Yokohama’da bulunuyor.

Açılış 5 Gün Sürecek

Mercedes-Benz İlk Elektrikli Otomobil

Mercedes EQ Yokohama artık halka açık. Şu anda 11 Aralık 2022 Pazar gününe kadar beş gün sürecek bir açılış fuarı yapılıyor.

Mercedes Japonya, Yokohama’daki bayiliğini, alt markayı tanıtmak için tasarladı. Bu nedenle siyah ve mavi aydınlatmalı bir görüntüye sahip. Ayrıca bir Chademo şarj cihazı paketi dahil olmak üzere birçok olanaklara sahip.

Mercedes-Benz ilk elektrikli otomobil galerisini 1.221 metrekare (1.460 yarda kare) büyüklüğündeki Mercedes EQ Yokohama teşhir salonu, amiral gemisi Mercedes EQS de dahil olmak üzere mevcut EQ modellerini temsil eden beş Mercedes EQ modelini barındırıyor. Test sürüşleri de mevcuttur. Ayrıca araç teslimatı için bir nokta ve üç adet CHAdeMO şarj cihazı vardır. Bayinin servisler için beş bölmeli bir atölyesi vardır.

Şarj istasyonlarının yanı sıra Mercedes EQ Yokohama, elektrikli araç yaşam tarzının neyle ilgili olduğunu önizleyen V2H ekipmanına sahiptir. Ayrıca gelecekte, showroom’u doğal ve yenilenebilir kaynaklardan güç alarak sürdürülebilir bir türe tamamen dönüştürmesi gereken güneş panelleri de kurulacak.

Araç Kiralama Hizmeti

Mercedes-Benz İlk Elektrikli Otomobil

Bu galeride şuan sunulan her EQ modelinin bir örneği mevcut. EQA hatchback, EQB SUV, EQC SUV ve EQE sedanı orada bulabilirsiniz. Bununla birlikte her bir model için ilgili bir uzman var.

Elektrikli otomobil galerisinde sunulan bir diğer hizmet ise ‘araç kiralama hizmeti’. Bu hizmet alıcıların kendi yaşam tarzlarına en uygun elektrikli araçları seçmeleri için tasarlanmıştır.

Türkiye’de böyle bir atılım görmeye umarım çok yakınızdır.

Bosch ve Mercedes-Benz’den Sürücüsüz Park Sistemi!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here