Hyundai ve Nissan gibi pek çok araç üreticisi elektrikli araç sahibi olmayı kolaylaştıracak yeni hizmetlerini duyurdu.

Hyundai Tarafından Elektrikli Araç Sahibi Olmayı Teşvik Edici Uygulamalar

Firma, Hyundai Home adını verdiği yeni programı sayesinde plug-in araç tercih edecek kişilerin işlerini kolaylaştırmayı düşünüyor. Firmanın Los Angeles Otomobil Fuarı’nda duyurduğu bu program aslında yeni bir web sitesi.

Bu web sitesi sayesinde firma yeni elektrikli araç sahibi olmayı teşvik edecek. Bu sayede yeni Hyundai elektrikli araç satın alacak kişiye pek çok olanak sunulmuş olacak. Bunlardan başlıca olanları şarj cihazının takılması, kurulması gibi izin işlemleri.

Bu web sitesinde elektrikli araç sahibi ve diğer firmalar arasında aracı görevi görecek.

Hyundai Home Marketplace ise elektrikli araçlar ile ilgili hizmetleri bulacak. Burada bulmak için kullanıcıların ev adresini baz alacak. Ancak şu an için elektrikli araç şarj cihazı bölümü çalışır durumda değil.

Hyundai’nin sitesinde yer alacak ürünlerden bazıları.

Uygulama çatının üstünde güneş enerjisi ile bilgi istemek ya da güneş panelleri kurmanın sağlayacağı tasarruflar ile tahminleri getiriyor. Elektrikli araçlar ile ilgili depolama sekmesi de aynı şekilde çalışacak.

Bunun yanı sıra uygulama evinize bir şarj cihazı takmanın maliyetini size gösterecek. Web sitesinde ki formu doldurduğunuz zaman bu tahminler filtre edilerek farklı proje teklifleri sunmakta.

Hyundai Home ayrıca kullanıcıların sorularını da yanıtlayacak. Aslında bu projeyi Hyundai 2021 Los Angeles Fuarı’nda duyurmuştu. Bu projeyi hayata geçirmek için Electrum adlı firma ile de ortaklık kurdu. Site yakın bir zamanda dünya çapında işler hale gelecek.

Nissan Tarafından Hayata Geçecek Program

Hyundai’nin yanı sıra Los Angeles Otomobil Fuarı’nda Nissan da elektrikli araç fayda programını duyurdu. Nissan, Ariya ve Leaf araçlarını alacak kullanıcılar için EV Carefree+ bakım girişimini duyurdu.

Nissan’ın bu programı Ariya ve Leaf’in yanı sıra gelecekteki Nissan elektrikli araçlarını da kapsayacak. EV Carefree+ yol yardımı ve sekiz yıl 160.000 km batarya garantisi gibi hizmetlerin marka adı.

Bu programa ayrıca EVgo ile halka açık ücretsiz şarj istasyonları da dahil. Ayrıca 3 yıl 57.000 km için bakım da dahildir. Nissan bunun yanı sıra evde şarj cihazlarının kurulması için Qmerit adlı firma ile ortaklık kurdu.

Diğer Araç Üreticilerinin Elektrikli Araç Sahibi Olacaklar İçin Planları

Elektrikli araç kullanıcıları için evde şarj kurulumu için halihazırda Hyundai’nin bir şirketi var.

Bunun yanı sıra GM yeni elektrikli araçları Bolt EV veya Bolt EUV kullanıcıları için bazı çalışmalar yapacak. Bunlardan biri Seviye 2 şarj prizi kurulumu için Qmerit ile birlikte çalışacak.

BMW, Audi ve Cadillac gibi üreticilerin tümü kullanıcılarının yerel bir elektrikçi bulmaları için Qmerit ile birlikte çalışıyor.

Qmerit ayrıca elektrikli araç sahipleri için evde şarj cihazı kurulum yardımı da sağlıyor.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here