Ülkemizde otomobil almak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Otomobil fiyatları uçmuşken, markalar daha düşük fiyatlı ve düşük donanımlı araçlarını Türkiye’ye getirmeye başladı. Buna bir diğer alternatif olarak ise Renault’un ilk olarak Fransa’da uygulamaya başladığı ‘Refactory’ uygulaması. Türkiye distribütörlüğünü Oyak Grubu‘nun Yaptığı Renault, geçtiğimiz aylarda fabrika çıkışlı ikinci el araç dönemi için yeni bir döneme gireceğini açıklamıştı. Ardından deneme üretimi için tarih veren Renault Türkiye, fabrika çıkışlı ikinci el otomobiller için artık kesin bir tarih verdi.

İşlemler Bursa’daki Renault Fabrikasında Yapılacak

oyak renault otomobil fabrikaları

Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu bu konu hakkında geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada; “İşlemler Bursa’daki Renault fabrikasında yapılacak. Başlangıçta 6 yaşına kadar araçlar yenilecek sonrasında bunu 10 yaşa kadar uzatacağız. Motor dahil her şey yenilenebilecek. 2 yıl da garanti sunulacak. 10 yıl boyunca aracı sürekli yenileyip garantiler vererek halkın güvenerek kullanacağı uygun fiyatlı araçlar yapacağız. Türkiye’de ikinci elin kaderini değiştireceğiz” açıklamasında bulundu.

İlk Olarak Clio ve Megane Modeller Yenilenecek

Hakan Doğu’nun yaptığı ilk açıklamada fabrikanın çalışmalara önümüzdeki yıl başlayacağına fakat kesin bir tarih olmadığına değinmişti. Yeni gelen açıklamaya göre ise deneme üretimi için Nisan ayı için tarih verildi. Ayrıca fabrika çıkışlı araçlarda yılda 30 bine kadar araç yenilenerek ikinci el piyasasının kaderinin değiştirileceği söyleniyor. İlk adımda Clio ve Megan araçlarla başlayıp ardından diğer modeller yenilemeye girecek.

“Artık son aşamadayız. Teknolojik olarak yatırımlarımızın kararını verdik. Türkiye’de ikinci elin kaderini değiştireceğiz. Yeni bir oyun kuracağız. Muhtemelen diğer üreticiler bizi taklit edecek. Çünkü, otomobile doğru ulaşma yöntemi bu olacak. 10 yıl boyunca aracı sürekli yenileyip garantiler vererek, halkın güvenerek kullanacağı uygun fiyatlı araçlar yapacağız. Yenileme merkezi Bursa’daki Oyak Renault fabrikasının içerisinde olacak. Başlangıçta 6 yaşına kadar araçlar yenilecek sonrasında bunu 10 yaşa kadar uzatmayı planlıyoruz. Motor da dahil her şey yenilenebilecek. 2 yıl da garanti sunulacak.”

Yenilenen İkinci El Otomobiller 2 Yıl Garantili Olacak

renault fabrika

Renault’un ‘Refactory’ adındaki ikinci el otomobilleri yenileme merkezi ilk olarak 2020 yılında Fransa’da başladı. Micra ve Zoe’nin yenilenmesi ile başlayan süreç, daha sonra diğer marka otomobillerin yenilenmesiyle devam etti. Fransa’da yaklaşık 800 çalışanı olan fabrikada genellikle 3-4 yaşındaki araçlar yenileniyor. Ülkemizde ise ilk başta 6 yaşına kadar araçlar yenilenecek ve daha sonrasında bu yaş aralığı 10’a kadar yükseltilecek. Araçların motoru dahil her şey değiştirilebilip sonucunda otomobiller 2 yıla kadar garanti kapsamına alınacak.

Sıfır KM Renault Fiyatları ve Paketleri

2. El Renault İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here