Ford elektrikli araç yatırımını neredeyse ikiye katlayarak üretimlerine başladı. Blue Oval, 2025 yılına kadar EV planlarını güçlendiriyor. Ford, 2025 yılına kadar elektrikli ve otonom araçlara 29 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Harcamaların 22 milyar dolarlık bir kısmı elektrikli araçlar için; Blue Oval’in orijinal planlarını neredeyse ikiye katlıyor.

Blue Oval News, Ford Motor Company hakkındaki haberlere, yorumlara ve spekülasyonlara ayrılmış bağımsız bir web sitesidir. 1998 yılında, Ford iç belgelerinden bilgileri internette yayınlamasının ardından yüksek profilli bir olaya karışan Warner Robert tarafından başlatıldı.

Ford Elektrikli Araç Yatırımını Neredeyse İkiye Katladı

Ford’un taahhüdü, 2025’in sonunda küresel olarak 30 yeni elektrikli araç üretmek için 27 milyar dolar harcayan General Motors’un taahhüdüne artık daha yakın. GM ayrıca 2035 yılına kadar elektrikli araçlar satmayı umuyor, Ford güç aktarım seçeneklerinden oluşan bir karışımı takip ederken bu taahhüdü henüz yerine getiremedi. Volkswagen, elektrikli ve otonom araçlara yönelik 86 milyar dolarlık yatırım vaadiyle her iki Amerikan otomobil üreticisini hala gölgede bırakıyor.Ford Elektrikli Araç Yatırımını Neredeyse İkiye Katladı

Ford Tesla’ya Karşı

Ford şu anda piyasada 2021 Mustang Mach-E elektrikli crossover SUV’ye sahiptir. Ford CEO’su Jim Farley Tesla’yı ilk güvenilir toplu pazar rakibi olarak tanımlıyor. Eski otomobil üreticisi, bu yılın sonlarında satışa çıkacak Ford E-Transit elektrikli minibüsünü de sergiledi. Gelecek birçok elektrikli ticari aracın ilki olacak.

Ek olarak, Ford 2022’nin ortalarında F-150 tam boyutlu pikabının elektrikli bir versiyonunu sunmayı planlıyor. Elektrikli araçlar, Blue Oval’in Lincoln lüks markasının temelini oluşturacak. Farley, Ford’un bağlantılı elektrikli araçların ve hizmetlerin geliştirilmesi ve sunulmasında “her şey dahil olduğunu ve kimseye yer bırakmayacağını” söyledi. Otomobil üreticisi, daha fazla elektrikli araç, daha iyi kapasiteli piller ve genel maliyetleri düşürme planlarını hızlandırıyor.

İki EV Platformu

Farley, Ford’un şirketinin yüksek hacimli binek otomobillerin yanı sıra crossover SUV’ları, kamyonları ve ticari araçları desteklemek için kullanmayı planladığı iki özel elektrikli araç platformuna sahip olduğunu söyledi. Tersine, GM tüm şekil ve boyutlardaki araçları barındırabilen tek bir esnek platforma ve pil yönetim sistemine sahiptir.

Ford Elektrikli Araç Yatırımını Neredeyse İkiye Katladı

Elektrikli araçlar Ford’un serisinde birincil hale gelirken, Farley bu modeller için özel üretim kapasitesinin küresel olarak artacağını söyledi. Bugün Ford, Michigan’da EV’ler yapıyor veya yapmaya hazırlanıyor ( F-150 ); Missouri (E-Transit); Ontario, Kanada (SUV’lar); Meksika ve Çin (Mach-E), diğerleri de takip edecek.

Ford Elektrikli Araç Yatırımını Katladı; Kazanç Potansiyeli

Ford başlangıçta 2022 yılına kadar elektrikli araçlar için 11,5 milyar dolar taahhüt etti ve şimdiye kadar bunun için 7 milyar doları harcadı. Yeni duyuru, şirketin 2025 yılına kadar EV’lere 15 milyar dolar daha harcayacağı anlamına geliyor. Otomobil üreticisi, 10 yılda (2025’e kadar) otonom araçlara 7 milyar dolar yatırım yapıyor ve bunun büyük kısmı (5 milyar dolar) zaman çizelgesinin ikinci yarısında harcanacak.

Ford Elektrikli Araç Yatırımını Katladı; Kazanç Potansiyeli

Farley, “Ford’un dönüşümü ve elektrikli araç devrimindeki liderliğimiz ve otonom sürüşün gelişmesi de gerçekleşiyor.” dedi. 2021 için öne çıkan özellikler arasında Ford Bronco’nun 2021 için geri dönüşü var. Farley, SUV için siparişlerin şu anda alındığını ve model için 200.000’e yakın rezervasyon olduğunu söyledi. Bu yaz 2021 Ford F-150 Raptor performans pikabı da bayilerde olacak.

İkinci El Ford İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here