Elektrikli bisikletler yani iki ve üç tekerlekli araçlar popülerlik kazanıyor. Gelecek piyasayı ne bekliyor? Mucitler, 1890’larda ilk elektrikli bisiklet patentini aldılar. Ancak yenilikleri, ilk metrolar ve Model T Ford da dahil olmak üzere diğer erken ulaşım dönüm noktalarında asla aynı ilgiyi görmedi.

Elektrikli Bisikletler Piyasası

elektrik-mobilite
elektrik-mobilite

Bugün, elektrikli bisikletler belirsizlikten çıkarmak için birkaç trend bir araya geldi. Hükümetler emisyonları azalttığı için elektrikli araçların (EV’ler) satışları artıyor. Bu arada, yenilikçiler, küçük formatlı EV’ler (iki veya üç tekerlekli olanlar) için pazara hayat veren yeni teknolojiler ve iş modelleri geliştirdiler. Olasılıksız görünse de, e-bisikletler sonunda günlerini görebilir.

Gelişmekte olan pazar hakkında daha fazla bilgi edinmek için, küçük formatlı EV’ler için dünya çapındaki trendleri inceledik ve hem coğrafi büyüme modellerine hem de sektörü şekillendiren güçlere baktık. Analizimiz, OEM’lerin ve diğer oyuncuların küçük formatlı EV’ler çekiş kazandıkça başarılı olmalarına yardımcı olabilecek stratejilere ışık tuttu.

Elektrikli Bisikletler İçin Güçlü Bir Pazar

elektrikli-bisiklet-sektörü
elektrikli-bisiklet-sektörü

Küçük boyutlu EV’lerin satış rakamları başlangıçta mütevazı görünebilir. İki tekerlekli EV’ler (E2W’ler) ve üç tekerlekli EV’ler (E3W’ler) pazarı yaklaşık 97 milyar dolar veya küresel otomobil satışlarının yüzde 4’ü olarak değerlendirildi. Bununla birlikte, sektörün ivmesi var ve E2W’lerin ve E3W’lerin küresel satışları yılda yüzde 14’ten fazla artıyor. (Bu rakam, küçük formatlı EV’leri erken benimseyen ve dolayısıyla daha yavaş bir büyüme yaşayan Çin’deki satışları içermez.) 2022’ye kadar, E2W ve E3W’lerin küresel satışları 150 milyar dolara ulaşabilir.

Ulaşım modelleri ve tercihleri ​​konuma göre büyük ölçüde değiştiğinden, küresel satış eğilimleri hakkında genelleme yapmak imkansızdır. Ancak bazı ülkeye özgü gelişmeler dikkat çekicidir. Çin’i ele alalım: Ülke şu anda küçük formatlı EV’ler için küresel pazarın yaklaşık yüzde 30’unu oluşturuyor. Dahası, Çin’deki 2W’lerin yüzde 80’inden fazlası elektrikli, bu da onu bu kategoride açık ara en baskın pazar haline getiriyor. Bununla birlikte, E2W’lerin büyümesi Çin’de yatay bir seyir izlediği ve Avrupa Birliği, Latin Amerika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ve Güneydoğu Asya’da arttığı için hikaye yakında değişebilir.

Hindistan açık ara en fazla sayıda E3W satıyor ve şu anda ülkedeki tüm çekçeklerin yaklaşık yarısını oluşturuyorlar. 2026 yılına kadar Hindistan’daki 3W’lerin yaklaşık yüzde 80’i elektrikli olacak. Bir uyarı: Daha fazla hafif ticari araç elektrikli hale gelirse, performansları ve ekonomileri iyileşmesi koşuluyla, kargo taşımacılığı için varsayılan seçenek haline gelebilir.

Küresel Tarih

elektrik-motosiklet
elektrik-motosiklet

Küresel olarak, scooter ve hafif motosiklet segmentlerinde elektrifikasyonun en hızlı şekilde hızlanmasını bekliyoruz. Ağır motosikletlerin elektrifikasyonu takip edecek, ancak daha küçük araçlarda görülen seviyelere ulaşamayacak.

Çoğu E2W ve E3W artık nispeten ucuz kurşun asit pillere güveniyor, ancak düzenleyici değişiklikler, daha yüksek enerji yoğunluğu ve dolayısıyla daha geniş aralık sunan daha hafif lityum iyon güç paketlerine geçişi zorunlu kılabilir. Tüketicilerin uzun süredir kurşun asit akülü elektrikli araçlara sahip olduğu Çin’de, lityum iyon güç paketlerine sahip araçlar için değiştirme talebi yüksek olabilir. Diğer yerlerde, geçiş, küresel oyunculara pazar payı kazanma fırsatı sunacak, çünkü ürün yelpazeleri genişledikçe EV’lere olan talep artacak.

2.El Elektrikli Motosikletİlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here