Tesla Hindistan’da bir elektrikli araç üretim tesisi kuracak. Ünlü elektrikli araç üreticisi Tesla araç portföyünü dünyanın her yerine duyurmaya ve dağıtmaya devam ediyor. Ve şirket yeni bir pazar arayışı içerisine girdi. Tam da bu esnada gözler yüksek nüfuslu Hindistan’a çevrildi. Tesla, görünüşe göre, bu yıl Hindistan yerel pazarına girmek için Hindistan’da bir üretim tesisi kuracağını duyurdu.

Tesla Hindistan’da Bir Elektrikli Araç Üretim Tesisi Kuracak

Hindistan’ın güneyindeki Karnataka eyaletinde yayınlanan bir hükümet belgesi, Tesla’nın eyalette bir elektrikli otomobil üretim birimi açacağını belirtiyor. Bu haber, otomobil üreticisinin Tesla Motors India ve Energy Private Limited’i Bengaluru’nun Karnataka şehrinde kayıtlı ofisi ile bünyesine katmasından kısa bir süre sonra geliyor.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, son zamanlarda Hindistan pazarına girme niyetinden çok söz etti. 2021 Ocak ayında Karnataka’daki Bengaluru şehrinde Tesla Motors India ve Energy Private Limited’i tescil ettirdi.

Devlet Başkanı BS Yediyurappa’dan bu yana silinen bir tweet, Tesla tesisinin Bengaluru’daki bir araştırma ve geliştirme birimi ile yerel faaliyetlerine başlayacağını öne sürdü. Ne Tesla Otomotiv Şirketi ne de Karnataka eyalet başbakanının ofisi, Reuters’ın hikaye hakkında yorum yapma taleplerine yanıt vermedi. Hindistan’ın ulaştırma bakanı Nitin Gadkari, Aralık 2020’nin sonlarında medyaya Tesla’nın 2021’de araçlarını ülkede satmaya başlayacağını bildirdi. Bu haberin ardından Nitin Gadkari yerel montaj ve imalat olasılığının ise ileride verilebilecek bir karara bağlı olacağını açıkladı.

Tesla Hindistan'da Elektrikli Araç Üretim Tesisi Kuracak

Hindistan’ın hava kirliliğini ve sera gazı emisyonlarını azaltma teklifinde petrole olan bağımlılığını azaltma arzusu geniş çapta rapor edildi. Ancak bir elektrikli araç endüstrisi geliştirme çabaları altyapı ve üretime yatırım eksikliği nedeniyle gerçekleştirilemedi. Reuters, geçen yıl Hindistan’nın ileri teknoloji EV pil üretim tesisleri geliştirecek şirketler için 4,6 milyar dolarlık bir teşvik planı hazırladığını bildirdi.

Elektrikli araçlar Hindistan’da yalnızca küçük rakamlarla satılıyor. Hatta, bu rakamlar aynı dönemdeki 1,7 milyon ICE binek otomobille karşılaştırıldığında 2019’da ülke genelinde sadece 3.400 elektrikli araç satıldı.

Tesla başlangıçta Model 3’ü Hindistan’a sunacak, ancak bu çokta ucuz olmayacak. Fiyatların 5.5 milyon Hindistan rupisinin (~ 76.000 $) üzerinde başlaması bekleniyor, bu da Tesla’ya yeni otomobil alıcılarının büyük çoğunluğunun ulaşamayacağı anlamına geliyor. Tesla’nın planladığı 25.000 $ ‘lık EV’nin gelecekte yerel olarak satılması halinde daha yüksek rakamlarla satılması muhtemel görünüyor.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

Sıfır Km Araç Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here