Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, Ioniq 6 ailesinin ilk üyesi First Edition modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Modelin tam olarak satışa çıkmasına kısa bir süre kala ise şirket, modeli ön siparişe açtı. 2500 adet Ioniq 6 First Edition, ön sipariş ile kullanıcılara sunuldu. 9 Kasım tarihinde ön siparişe açılan modele ise çok yoğun bir ilgi gösterildi. Bunun sonucunda tam 24 saat içerisinde ön siparişe çıkan 2500 adet First Edition modeli tükendi. Ön sipariş ile modeli satın alan kullanıcıların ise araçlarına kavuşması 4-5 ay sürecek gibi. Şirketin yaptığı açıklamaya göre ön sipariş ile modeli satın alan kullanıcılar, 2023 Mart veya Nisan ayı gibi araçlarına kavuşacaklar. Ayrıca şirket, ön siparişi kaçıran kullanıcıların da yakın zamanda bayilerden teklif alabileceklerini açıkladı. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Hyundai Ioniq 6 First Edition Olağanüstü Talep Gördü

Dediğimiz gibi, Hyundai Ioniq 6 modeli ön siparişte olağanüstü bir talep görerek 24 saatte tükendi. Bu konuda ise Hyundai Motors Avrupa Satış ve Servis Başkan Yardımcısı Ulrich Mechau açıklama yaptı. Mechau açıklamasında, “IONIQ 6 First Edition’a karşı olan olağanüstü ilgi ve talep, Hyundai markasının sıfır emisyonlu mobilitedeki liderliğini vurguluyor. Aerodinamik etkiler göz önüne alınarak tasarlanmış otomobil, uzun sürüş menzili ve müşteriler için elektrikli mobilite deneyiminin kalitesini yükselteni iç mekanı ile IONIQ 6 modeli, bir otomobilin nasıl olması gerektiğini yeniden tanımlıyor.” dedi.

Hyundai Ioniq 6 First Edition arkadan görünüm

Yazımızı bitirmeden önce modelin özelliklerini de kısaca hatırlatmakta fayda var. Hyundai Ioniq 6 modeli, 77.4 kWH bataryaya ve çift elektrik motoruna sahip. Ayrıca 4×4 olan model, sınıfının en iyi güç aktarma organlı otomobili olma iddiasına sahip. Diğer yandan ise model, 320 bg ve 605 Nm tork güce sahip. Ek olarak Hyundai Ioniq 6 modeli, WLTP verilerine göre 519 km menzile sahip.

 

Hyundai Ioniq 6 First Edition İle İlgili Daha Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here