Güney Kore’li otomobil üreticisi Hyundai, Avrupa pazarı için Hyundai Ioniq 6 ailesinin ilk üyesini tanıttı. Limitli sayıda üretilip satışa sürülecek olan Hyundai Ioniq 6 First Edition; İngiltere Almanya, Fransa, Norveç ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde 54.995 Euro fiyatıyla satışa çıkarılacak. Ayrıca bu modeller birlikte yenilenmiş Hyundai logosu ile satışa çıkarılacak ilk model olmuş olacak.

Hyundai Ioniq 6 First Edition: İlk Bakış

Ioniq 6 First Edition, şimdiye kadarki tüm modellerinden farklı tasarım çizgisiyle farkını ortaya koyuyor. Özellikle 20 inçlik şık ve büyük jantları, mat ve parlak materyallerle üretilmiş. Ayrıca modelde Blue Pearl, Gravity Gold Matte, Serenity White Pearl ve Nocturne Grey olmak üzere dört farklı renk seçeneği bulunuyor. En dikkat çeken tasarım detaylarından biri de, ilk defa kullanılan yeni siyah Hyundai logosu.

Hyundai Ioniq 6 First Edition iç mekan

İç mekanda da dış mekandaki şıklığı ve kaliteyi devam ettiren model, dış mekanla uyumlu tavan döşemesi, deri koltuklarıyla tamamen siyah. Markanın ilhamı Prophecy EV konseptinden aldığını biliyoruz.

Aracın çok iyi donanım sistemleriyle kombine edildiği kesin. Arka ve ön sıradaki koltukların tümü ısıtmalı olmasıyla birlikte direksiyon sistemi dahi ısıtmalıdır. Bagaj kapağı ise şaşırtmayacak şekilde elektrikli. Ön koltuklarda hafıza sistemi bulunuyor ve sürücünün oturumunu hafızaya alıp tekrar kullanım için kolaylık sağlıyor. Ses sisteminde ise Bose Premium Audio sistemi tüm siparişlerde standart olarak sağlanıyor. Ayrıca güvenlik sistemlerinde ise Highway Driving Assist 2, Blind-Spot Collision ve Blind-Spot View Monitor bulunuyor.

Motor ve Performans

 

Motorda ise 78 kWh pil hücü üretebilen, 320 beygir gücündeki ve 446 lb-ft tork gücü sağlayan çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemli motor bulunuyor. Elektrikli motor için 800 voltluk şarj, 350 kW kW hızına kadar hızlı şarj cihazıyla şarj edilebilir. Araç bu şekilde sadece 18 dakikada şarj edilebiliyor. Ayrıca 9 Kasım’da Türkiye saatiyle 12.00’da Avrupa’da ön satışa çıkacak. Ek olarak Amerika ve Asya bölgelerinde satışa sunulmasına pek sıcak bakılmıyor.

Şirket çalışanı Ashley Andrew, “Ioniq 6 First Edition, müşterilere yalnızca benzersiz bir teknik özellik sunmakla kalmıyor, aynı zamanda İngiltere’ye ulaşan ilk araçlardan birini güvence altına alma fırsatı da sunuyor” şeklinde konuştu.

Sıfır KM Hyundai Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here