Duyurulduğu günden bu yana merakla beklediğimiz Türkiye’nin yerli otomobili TOGG hakkında son gelişmeler geldi. Bir otomobilden daha fazlası sloganı ile yola çıkan marka, yerli otomobili 2023 yılının ilk çeyreğinde pazara sunacak. Üstelik birçok renk seçeneği ile. Sizler de bu renkleri merak ediyor musunuz? Gelin TOGG renkleri neler bakalım…

TOGG Renkleri

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, Türkiye’nin renkleri adı altında ülkemizin eşsiz güzelliklerinden ilham alınarak beş farklı renk seçeneği ile pazara sunulacak. Bu renklerin isimleri ise şu şekilde:

  • Gemlik
  • Oltu
  • Anadolu
  • Kula
  • Kapadokya

Bu renkler ile yerli otomobil TOGG, bir bakıma Türkiye’nin turizm sektöründeki elçisi görevi görecek.

TOGG Renkleri ve Anlamları

gemlike/TOGG Renkleri

  • TOGG’un üretim yeri olaran Gemlik’te bulunan zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi suları temsil ediyor.

Anadolu/TOGG Renkleri

  • Anadolu ismi ise ülkemizin Anadolu topraklarında yer alması ve Anadolu’nun cana yakınlığını ve tutkusunu yansıttığı için.

oltu/TOGG renkleri

  • Son derece göz alıcı bir renk olan TOGG’un Oltu rengi siyahın parlaklığını ve sağlam yapısını temsil ediyor.

Kula/TOGG renkleri

  • Kula rengi de ülkemizin kayaçları, doğal yapısı ve vadileriyle milyonlarca yıllık geçmişini ifade ediyor.

Kapadokya/TOGG Renkleri

  • Kapadokya ismi ise adından anlaşılacağı üzere Kapadokya’da yer alan peri bacalarının kum beji ve toprak renginden ilham alıyor.

Türkiye’nin Eşsiz Güzellikleri İlham Oldu!

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda görüşlerini belirten Togg Üst Yöneticisi (CEO) M. Gürcan Karakaş, global çapta bir marka oluşturduklarını ve bu markayı oluştururken markanın doğum yerinin Türkiye olduğunu unutmadan hareket ettiklerini söyledi.

Aynı zamanda sözlerine şunları ekledi: “Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait, küresel düzeyde rekabet edecek bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle çıktığımız bu yolda, ülkemizin sahip olduğu eşsiz zenginliklerden ilham alıyoruz. Logomuzda da vurguladığımız dualite temasında olduğu gibi ‘duygusal’ Doğu kültürü ve ‘rasyonel’ Batı kültürlerinin harmanlanmasını temsil eden bir markayız. İlk akıllı cihazımızın renklerini tasarlarken de Türkiye’mizden ilham aldık. ‘Anadolu’, ‘Gemlik’, ‘Oltu’, ‘Kula’, ‘Kapadokya’ ve ‘Pamukkale’ isimli renklerimizle ülkemizin sahip olduğu benzersiz güzellikleri Togg’un ilk akıllı cihazı C-SUV modeli ile kullanıcılarımızla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Uzun süredir sabırsızlıkla beklediğimiz TOGG bugün gerçekleşen açılış töreni ile seri üretime geçiyor!

TOGG Teknik Özellikleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here