Türkiye’nin yerli otomobili TOGG için çalışmalar son hızda devam ediyor. Projenin CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş ise Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Samsun E-Dergi’nin TEKNOFEST özel sayısı için yerli otomobile dair ilgi çekici bir röportaj verdi. Karakaş, söz konusu röportajda TOGG özellikleri hakkında açıklamalar yaptı ve önemli açıklamalarda bulundu. Bunun yanı sıra otomobilin ülkemizde ve Avrupa’da ne zaman satışa çıkacağı bilgisini de okuyucularla paylaştı. Yayınlanan görselleri ile büyük ses getiren yerli otomobile dair paylaşılan detaylar bekleyenlerin heyecanını daha da artırdı. Yakın zamanda satışa sunulması beklenen TOGG hakkındaki tüm gelişmeler ve Karakaş’un aktardığı ayrıntılar yazımızda.

TOGG

Otomobili Akıllı Cihaza Dönüştürüyoruz

Otomotiv endüstrisinin büyük bir hızla mobilite ekosistemine dönüştüğüne dikkat çeken Mehmet Gürcan Karakaş oyunun kuralları değiştiğini ifade ediyor. Standart otomobil üretim süreçlerinde, günümüzde takip edilen yol; ürün konseptini oluşturma, aracı geliştirme, üretme, satış ve sonrasındaki işleyişlerle ilgileniyor. Fakat yerli otomobil TOGG‘da bu süreçlerin haricinde otomobili yeni nesil bir akıllı cihaza dönüştürme gayesinin yattığını paylaşıyor. Kullanıcı beklentilerinden yola çıkan bu anlayışın temelinde, geçmişten bugüne telefon üretiminde yaşanan dönüşümün otomotiv dünyasında da yaşanması oluğunu ifade ediyor. TOGG özellikleri hakkında yaptığı tanımlamalar arasında Karakaş ayrıca şu ifadeleri kullanıyor; “Başından itibaren akıllı cihazımızı kullanıcı odaklı, akıllı, empatik, bağlantılı, otonom, paylaşımlı ve elektrikli olarak tanımladık.” Kullanıcılara yenilikçi ve kullanışlı bir araç üretmeyi amaçlayan TOGG hem stili hem tasarımı hem de sunduğu özelliklerle büyük bir etki yaratmaya hazırlanıyor.

TOGG

TOGG Teknik Özellikleri

Elektrikli araç olarak tasarlanan TOGG araba modelleri Li-on piller ile çalışıyor. İki farklı menzil seçeneği bulunan bu araçlar 300 ve 500 kilometre olarak satışa sunulacak. Ayrıca TOGG SUV modelleri 200 ve 400 beygir güç seçenekleri ile kullanıcı ile buluşacak. 200 beygirlik araç 0-100 km’ye yalnızca 7,6 saniyede çıkarken bu süre 400 beygirlik araçta 4,8 saniyeye düşüyor. Bunun yanı sıra elektronik güç ünitesinde bulunan yerli yazılım, şarj süresini önemli ölçüde kısaltacak özelliklere sahip. 30 dakika gibi son derece kısa bir sürede şarj edilebilecek bu araçlar hem temiz enerji kullanımı hem de zamandan tasarruf açısından son derece avantajlı. Araç, 25 dakikada da %80 doluluğa ulaşabilecek. Mehmet Gürcan Karakaş, elektrikli araçların yaygın şekilde kullanılabilmesi adına adımlar attıklarından da söz etti. Türkiye’nin şarj alt yapısını güçlendirmek üzere de bir şirket kurulduğunu müjdeledi. Bu doğrultuda bin adet hızlı şarj istasyonu kurmak üzere çalışmalara başlanacak.

togg arka

TOGG Satış Tarihleri Belli Oldu!

Mehmet Gürcan Karakaş hem yerli hem de yabancı otomotiv piyasasında boy gösterecek olan TOGG ne zaman çıkacak sorularına da yanıt verdi. İlk yerli otomobilin 2023 yılının ilk çeyreğinde ülkemizde satışa sunulacağını söyledi. Ancak Avrupa’daki satışların 18 ay sonra başlayacağını da ekledi. Şimdiden büyük ilgiyle beklenen yerli araçlar için Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan TOGG fabrikasında 175 bin araç kapasitesi bulunuyor. 

TOGG Renklerini İncelemek İçin Tıklayınız

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here