KKTC Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, TOGG‘a dair açıklamalar yaptı. Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, KKTC bazında sağ ve sol direksiyon otomobiller hakkında konuştu. KKTC’nin direksiyonlarının sağ tarafta bulunduğunu belirtti. Ayrıca KKTC, uzun bir süre boyunca İngiliz sömürgesi altında kaldığı için sağ direksiyon otomobil araçlar kullanılıyor. TOGG‘un ise direksiyonu sol taraftadır. Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ise TOGG ile ilgili olarak bu konuyu ele aldı. Açıklamalar sonrasında Togg’un KKTC’ye gitmesi ile ilgili olarak çalışmaların mevcut olduğu söylenebilir.

KKTC Ulaştırma Bakanı’nın TOGG’a Dair Açıklamaları

KKTC Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı bir haber kanalında beyanatta bulundu. Arıklı, TOGG‘un ülkelerine gelip gelemeyeceği doğrultunda bir takım açıklamalar yaptı. Açıklamada; “KKTC’de İngiliz sömürge döneminin mirası sağ direksiyon araçlar kullanılıyor. Araçların büyük bölümü, KKTC’ye uygulanan haksız ambargolar sonucu şirketlerin distribütörlük kuramaması nedeniyle ikinci el. Ya Uzakdoğu’da sağ direksiyon kullanan Japonya gibi ada ülkelerinden ya da İngiltere’den ithal ediliyor. 2004 yılına kadar az sayıda da olsa Türkiye’den sol direksiyon araç ithal ediliyordu” sözlerini dile getirdi. Ayrıca sözlerine ek olarak; 2004 yılında kazaları artması gerekçesiyle sol direksiyon otomobilin ithalatına yasak getirildiğini ve yasağı kaldırılmasını istediğini dile getirdi.

Togg'un KKTC Gitmesi

Aynı zamanda sağdan direksiyonlu olarak üretimi gerçekleştirilmeyen; iş araçları gibi soldan direksiyonlu araçların ithal yetkisinin kendisinde bulunduğunu da dile getirdi. Ayrıca sözlerine şu şekilde devam etti; “Tabii TOGG’un konumu başka. Hepimizin gurur kaynağı. Sol direksiyon araçlara yasak getirilirken gerekçe gösterilen ‘Trafik kazalarını artırıyor’ gerekçesinin ne kadar doğru olduğunu araştırıyoruz. Trafik akışının yönünü değiştirmeyeceğiz; ama sol direksiyona yönelik ek güvenlik önlemleri ihtiyacı varsa da önlemleri alacağız ve TOGG’u getireceğiz”. Konuyla alakalı olarak; Ulaştırma Bakanlığı’nda gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasından sonraki raporda, karar alınması için Bakanlar Kurulu’na raporun sunulacağını bildirdi. Togg’un KKTC’ye gitmesi ile ilgili olarak çalışmaların mevcutta olduğu fakat konunun hala muallakta kaldığı söylenebilir.

Son olarak; diyalog içinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yakın zamanda TBMM’ye TOGG ile gelmesi de konuşuldu. “KKTC’ye gelecek ilk TOGG’un direksiyonunda kim olacak?” sorusuna ise “Bu şerefi kimseye kaptırmam. Direksiyonda tabii ki ben olacağım” cevabını verdi.

Kaynak-1

TOGG Menzil, Şarj ve Batarya Paylaşımı

Togg Ne Zaman Avrupa’ya Açılıyor?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here