TOGG bugün sosyal medya üzerinden menzil, şarj ve batarya konusunda akılda kalan tüm soruları yanıtlayacak nitelikte bir paylaşım yaptı. “e-Nasıl Şarj Edilir Bu Elektrikli Otomobiller?” isimli bir video paylaşımı yapan şirket birçok soruya bu videoda yanıt verdi. Şubat ayında sürücülerle buluşacak olan TOGG C-SUV modelinin şarj süresini ve menzilini bu video ile açıklayan şirket, sürücülerin aklında kalan batarya, şarj ve menzil ile alakalı birçok soruyu da bu paylaşım ile yanıtlamış oldu. Konunun tüm detaylarını ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

TOGG Menzil, Şarj ve Batarya Konusunda Yanıtlanan Sorular!

TOGG C-SUV Modeli Nasıl Şarj Edilir?

Bugün TOGG, sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Bu paylaşım ile menzil, şarj ve batarya hakkında önemli sorulara cevap verdi. Buna göre ilk olarak Şubat 2023 tarihinde satışa çıkacak olan modeli şarj etmenin 3 yolu bulunuyor. Bu yollardan ilki ve hatta en basit olanı ise aracı evinizde şarj etmek. Bunun için yapmanız gereken, modeli satın alırken verilen veya sonradan satın aldığınız şarj kablosunu evinizdeki prize takmak olacak. İkinci yöntem ise evinize kurabileceğiniz veya AVM, otopark gibi alanlarda sıklıkla bulunabilen bir AC şarj istasyonu. Bu yöntemle ise normal prize kıyasla otomobilinizi 4-8 kat arası daha hızlı şarj edebileceksiniz. TOGG C-SUV modelini şarj etmenin bir diğer yolu ise hızlı şarj istasyonları aracılığıyla DC üzerinden hızlı şarj dolumu yapmak. Fakat bu seçenek süre olarak oldukça avantajlı olsa da maliyet olarak daha yüksek. Kısaca bunun için genel olarak şehirlerarası yolculukta tercih edebileceğimiz bir yöntem diyebiliriz.

TOGG Menzil, Şarj ve Batarya

TOGG C-SUV Modeli Ne Kadar Sürede Şarj Oluyor?

Bu konuda ilk olarak TOGG C-SUV modelinin 300 km ve 500 km menzile sahip versiyonlarla piyasaya çıkacağını belirtelim. İlk şarj yöntemi olan evde şarj ile model, 24 saat şarj ile 300 km menzile ulaşacak. Fakat bu süre size uzun geliyorsa ve istasyona da gitmek istemiyorsanız evinize bir AC tipi duvar şarj istasyonu kurdurmanız gerekecek. Bu sayede ise 3 ila 6 saat arasında aracınızın şarj dolumunu yapabilirsiniz. Yani bu yöntem ile normal prize kıyasla 4 ila 8 kat arası daha hızlı şarj dolumu yapmanız mümkün. Fakat tabi ki klasik motorlu araçlardan alışık olduğumuz şekilde bu tür şeylerle uğraşmayarak benzinliğe gider gibi aracımın şarjını istasyonda doldurayım da diyebilirsiniz. Bu yolu kullanarak ise sadece 30 dakikada 300 km menzil elde edebilirsiniz. Aslında şu anda elektrikli şarj istasyonları ülkemizde çok fazla yaygın değil. Fakat her geçen gün bu istasyonların kurulumu yapılıyor ve sayıları hızla artıyor diyebiliriz.

Tüm bunlara ek olarak ise belirtmekte fayda var 500 km menzile sahip olan TOGG C-SUV varyantının şarj süreleri ise biraz daha farklı. Bu modelde bir hızlı şarj istasyonu kullanarak 25 dakikada %60’lık bir dolum yapabilirsiniz. Yani aracınız %20 seviyesinde iken %80 seviyesine ulaştırabilirsiniz. Ki bu da genel olarak elektrikli araçlar için tavsiye edilen şarj miktarı konumunda.

Peki sizlerin Şubat 2023’te satışa çıkacak olan TOGG C-SUV modeli hakkındaki görüşleriniz neler?

TOGG Ne Zaman Avrupa’ya Açılacak?⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here