Volkswagen R modellerinin elektrifikasyon süreci 2030 yılı itibarıyla tamamlayacak. Marka, 2035 yılından itibaren sadece elektrikli araç satmayı hedefliyor. Performanslı araçlar geliştirmeye yönelik olan R modelleri de bu hedeften payını alacak. Bir değişiklik olmaz ise 2030’dan sonraki süreçte R markası elektrikli modellerin merkezinde yer alacak.

Volkswagen R Modelleri Elektrikli Oluyor!

Volkswagen RR markasının patronu Reinhold Ivenz açıklamalarda bulundu. Ivenz elektrifikasyon sürecine başladıklarını belirtti. Ayrıca ilk elektrikli R modelini ne zaman görebileceğimize dair bir bilgi yok. Fakat marka bu konuda ile alakalı farklı konseptler ve olasılıklar üzerinde çalışıyor. Markanın açıklamaları şu şekilde;

“Planlama aşamasındaki birkaç elektrikli R modeliyle ürün gamını kademeli olarak dönüştüreceğini” ve

“Şu anda çeşitli konseptleri ve olasılıkları değerlendiriyoruz. Bunlar arasında sadece gereksinimlerimizi karşılayabilen R modellerini satışa sunacağız. Kesin olan şey şu ki: R’ın geleceği elektrikte” dedi.

Volkswagen’in açıklamasına bağlı olarak, elektrikli R modellerinde önceden geliştirilmiş prototip ve konseptlerden alınan teknolojiler görebiliriz. Marka, elektrikli R modellerinde yeni Ölçeklenebilir Sistemler Platformu’nu (SSP) temel alacak. Ayrıca bu platform 2026’dan itibaren grubun tüm markalarında kullanılacak. Böylece kullanan tek elektrikli araç platformu olacak. Aynı zamanda Volkswagen, R modelleri için hızlı ve rahat şarj konusunda çalışacaklarını belirtti. Ek olarak R modellerinde motor dışında süspansiyon, direksiyon ve şasi gibi önemli öğelerinde değişimler olacak.

Sıfır km Volkswagen Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here