2023 Hyundai Ioniq 6 Tanıtıldı!

0
1535
Hyundai Ioniq 6

Hyundai Ioniq 6 resmi olarak tanıtıldı. Araç ile ilgili tasarım ve teknik özellikler de belli oldu. Bu yıl üretime başlayacak olan model için satışların önümüzdeki yıl başlaması planlanıyor. Ioniq 6’ya hem tasarım hem teknik açıdan yakından bir göz atalım.

Hyundai Ioniq 6 Tasarımı

Öncelikle modelin dış tasarımına bir bakalım. Ioniq 6’nın boyutları, 4855 mm uzunluğunda, 1880 mm genişliğinde ve 1495 mm yüksekliğindedir. Ayrıca 2950 mm dingil mesafesine sahiptir. Boyutuna baktığımız zaman Tesla Model 3 ile rekabet edecek gibi gözüküyor. Dört kapılı olan model Parametrix Pixel aydınlatmaları ile tasarıma dikkat çekici bir hava katıyor. Aynı zamanda kanunen izin verilen ülkelerde yan aynalar yerine kameraların kullanılacağını görmekteyiz.

Hyundai Ioniq 6 iç tasarımIoniq 6’nın iç tasarımına bir göz atalım. İç tasarımda üst düzey donanımlar yer alıyor. İlk olarak iki kollu bir direksiyon simidinin mevcut olduğunu görüyoruz. Ardından 12 inçlik ekrandan oluşan dijital bir panel bulunuyor. Ek olarak Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumluluğu söz konusu. Ioniq 6’da bulunan navigasyon, şarj istasyonlarına göre rota belirliyor. Bu da sürücüler için oldukça önemli bir özellik. Aynı zamanda 8 hoparlörlü Bose ses sistemine sahiptir. Ioniq 6’nın koltuklarına baktığımız zaman normalden yüzde 30 daha ince olan özel koltuklar tercih edilmiş. Ayrıca araç şarj olurken koltukları dinlenme moduna geçiren ‘Relaxation Comfort’ koltuklar da seçenekler arasındadır.

Hyundai Ioniq 6 Teknik Özellikleri

Hyundai Ioniq 6Ioniq 6’da 53 kWsa ve 77.4 kWsa olarak iki farklı lityum iyon batarya seçenekleri mevcut. Modelde standart olarak arkadan çekişli tek motor seçeneği bulunmaktadır. Fakat isteğe bağlı olarak dört teker çekişli çift motor seçeneğiyle de satın alınabilecek. Modelin tek motorlu seçenekteki gücü açıklanmadı. Ayrıca çift motorlu modelinde ise 320 hp güç ve 605 Nm tork üreteceği bilinmektedir. Bundan dolayı Ioniq 6’nın 0-100 km/s hızlanması 5.1 saniyede tamamlanmış olacak. Ek olarak aracın menzili ise WLTP’ye göre 610 kilometre olacağı açıklandı. Hyundai’nin bir önceki modeli olan Ioniq 5’e kıyasla 100 kilometrelik bir artış olduğunu söyleyebiliriz.

Peki elektrikli sedanın şarjı nasıl olacak? Hyundai şarj konusunda Ioniq 5’de olduğu gibi 400V ve 800V şarjı desteklediği söylenebilir. Ioniq 6, yüzde 10’dan yüzde 80’e 350 kW DC hızlı şarj ile yalnızca 18 dakikada ulaşabiliyor. Ayrıca araçta V2L (Vehicle To Load) fonksiyonu bulunmaktadır. Bu sayede araçta bulunan batarya sayesinde farklı elektronik cihazlara da enerji verilebilmektedir.

Sıfır km Hyundai Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here