Hyundai Yürüyen Araç Geliştirecek Bir Departman Kuruyor

Hyundai, hiper yetenekli “Nihai Mobilite Araçlarına” adanmış yeni New Horizons Studio’yu kurduğunu duyurdu. Bu araçlar, en zorlu arazi koşullarında bile seyahat etmek için tekerlekli seyahat ve robot teknolojisini birleştiriyor. Hyundai yürüyen araç belirli sebeplerden bir ihtiyaç olarak görülüyor.

Afet yardımı için verimli, hızlı ve dayanıklı ulaşım ihtiyacı, Hyundai’yi hareketli ayaklara sahip ilk aracı geliştirmeye yöneltmişti. Elevate, elektrikli otomobillerde ve robotlarda bulunan özellikleri harmanlıyordu. Araç, arazide en yetenekli arazi araçlarının bile sınırlamalarının ötesine geçmesine olanak tanıyan teknolojiyi harmanlayan ilk Ultimate Mobility Vehicle (UMV). 2019 yılında tanıtılan Hundai Elevate, markanın birçok işlevi barındıran, tekerlekler üstünde yükselerek yürüyen aracıydı.

Hyundai Elevate, Benzeri Görülmemiş Bir Mobilite

Elevate konsepti “nihai mobilite aracı” nın ne olduğunu tanımlıyorsa, bu, Hyundai’nin yürüyen arabaları tasarlamak için bir stüdyo oluşturduğu anlamına geliyor. Çünkü, otomobil üreticisi duyuruda, New Horizons Studio’nun “benzeri görülmemiş bir mobilite ile dolaşmak için” araçlar geliştireceğini söyledi.

hyundai yürüyen araçlarElevate konsepti, aracın tipik olarak standart bir aracın asla geçemeyeceği arazi üzerinde “yürümesine” izin veren uzun bacaklara sahiptir. Hyundai özellikle Elevate’i kayaların, molozların ve diğer enkazların üstünden kolaylıkla geçmek için mükemmel bir kurtarma aracı olarak hayal etti. Bacaklarının kullanıldığı zamanlar dışında, Elevate daha çok tipik bir otomobil gibi çalışıyor. New Horizons Studio’ya liderlik edecek olan Başkan Yardımcısı Dr. John Suh bu segmenti “transformer sınıfı bir araç” olarak adlandırıyor.

“Bu teknoloji acil durumların çok ötesine geçiyor”

“Bir tsunami veya deprem vurduğunda, mevcut kurtarma araçları yalnızca ilk müdahale ekiplerini enkaz alanının kenarına gönderebilir. Yolun geri kalanına yürüyerek gitmek zorundalar”. Hyundai başkan yardımcısı ve Hyundai CRADLE başkanı John Suh, Elevate olay yerine gidebilir ve sel enkazının veya ufalanmış betonun hemen üzerine tırmanabilir ”dedi. “Bu teknoloji acil durumların çok ötesine geçiyor – dünya çapında engelli yaşayan ve bir ADA rampasına erişimi olmayan insanlar ön kapılarına kadar yürüyebilen, kendi seviyelerini yükselten ve tekerlekli sandalyelerinin içeri girmesine izin veren otonom bir Hyundai Elevate’i selamlayabilir. – olasılıklar sınırsız. ”

Stüdyo şimdilik Elevate konsepti üzerinde geliştirme çalışmalarına devam edecek, ancak Hyundai’nin bundan sonra nereye gideceği ile ilgili bir bilgi yok. Koreli otomobil üreticisi, birçok konuda elinde yeni gelişmeler ve fikirler barındırıyor.

hyundai yürüyen araçlar

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here