Havayı Temizleyen Araba Zem (Zero Emission Mobility) yeni bir dönem başlatıyor.

Arabaların havaya verdiği zararları hepimiz biliyoruz. Yıllardır süren çalışmalar da zaten zararı azaltma veya yok etmek için sürüyordu. Fakat devrim niteliğinde bir teknoloji ZEM artık havayı kirletmeyi bırakın temizliyor!

İşte Karşınızda ZEM (Zero Emission Mobility)

zem

 

Elektrikli araç kullanırken bile karbon salınımı yapıyoruz. Fakat Hollandalı bir öğrenci grubu karbon salınımını sıfıra indirmenin yanı sıra ekstra temizleyen yani karbon negatif aracı üretmeyi başardı. Eindhoven Teknoloji Üniversitesi’nden 35 kişilik bir öğrenci grubu ürettiği bu araca ZEM (Zero Emission Mobility/Sıfır Emisyon Hareketlilik) ismini verdi. Araç temizleme ön ızgarasının gerisindeki iki adet karbon yakalama cihazı sayesinde olacak. Araç hareket halindeyken cihaz çalışacak ve işleme başlayacak.

Etrafındaki Havayı Temizliyor!

ZEM, açıklamaya göre yaklaşık 20 kg karbonu 33 Bin km’de yapıyor. Elektrikli araçlar lityum bataryaların üretimi yüzünden birçok sorun çıkartabiliyor. Bu araç ise yeni bir çağ başlatıyor.

Güneş Panelleri Enerjinin Belirli Kısmını Karşılıyor

Öğrencilerin temsilcisi Lars Holster; filtrelerin modüler olarak geliştirilebileceğini ve her araçta kullanılabileceğini açıkladı. Ayrıca Lars Holster aracın üzerinde bulunan güneş panellerinin enerjinin yüzde 15’inini karşılayacağını söyledi. Son olarak Holster açıklamasına “35 lisans öğrencisi olarak yapabildiğimiz bu, bir departman dolusu parlak mühendisle büyük firma çok daha uygununu yapabilir.” sözlerini ekledi.

Birkaç yıla kadar karbon aktif pazarı analizlere göre hızla büyüyen pazarlarda yerini alacak. 2028 yılında değeri 7 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Karbon Ayak İzinizi Azaltmak İçin Yapmanız Gerekenler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here